Versenyeztek a versenybírók.

 

Augusztus 15.-én az atlétikai VB első napján egy másik nevezetes versenyre is sor került.Az M3 Archeopark területén, immár harmadik alkalommal "főzőversenyre" került sor. Az induló 49 csapat között az atlétikai versenybírók két csapattal vettek részt a versenyen. A Debreceniek Pappné Boda Juli, a Budapestiek, Szalay Sanyi vezetésével.

vbirok-foznek-01

vbirok-foznek-02

Hogy, hogy kerültek egy ilyen "osztályidegen" megmérettetésre kiváló bíróink? Egyszerű a magyarázat: a verseny szervezője az a Nagy Tibor, aki közülünk való, és hogy színesítse a résztvevők körét, meghívta a versenybírók csapatait is a nemes vetélkedésre. Nagy- nagy izgalommal és előkészülettel készültünk a viadalra.Eldöntöttük, hogy a "szárnyas" kategóriában, vörösboros kacspörkölttel nevezünk a versenyre.

vbirok-foznek-03

A csapatok tagjainak előre elhatározott feladatai voltak: voltak vízhordók / Gál Laci/, tűzrakók /Kalmár Misi/, előkészítők /Breimann Erzsi, Kalmár Ica/, Kukták / Szalay Levente és Dalma/, kóstolók /mindenki, aki arra járt/, kordon építők /Rózsa Pista/, ja és volt, aki értett is a főzéshez Szalayné Szilvágyi Erzsébet, persze csapat vezetőjének is volt tennivalója / lobbi/.Amíg rotyogott a pörköltünk körülnéztünk a többi csapat háza táján.

vbirok-foznek-04

Szomszéd versenyhelyen a Debreceni bírók Csatári Lajos módra készült csülök pörköltjének ínycsiklandozó illata irritálta az arra járók szaglószerveit.Láttunk még galamb levest, a legkülönbözőbb pörköltöket, slambucot tejfölös csirkével, cibere levest és még igen sok nomád és szárnyas ételt.Kóstolgattunk itt is ott is, közben az ízek semlegesítésére, na meg a nagy meleg miatt inni is kellet.

 

vbirok-foznek-05

Nagyon sok kíváncsi érdeklődő látogatta meg, az egyébként elég nehezen megközelíthető, Rózsa Pista által körülzárt, versenykarámunkat.

Jöttek cigányzenészek, meglátogatott a kecske dudás is, jött és pontozott a népszerű és híres mesterszakácsok alkotta a zsűri.

vbirok-foznek-06

Nagyon érthettek a zsűri tagjai a főzés tudományához, mert a szárnyas ételek "kacsa" kategóriájának első helyét a "Kacsacsont brigádnak" azaz nekünk ítélték. A debreceniek a "nomád" kategória bronz érmét vihették haza.

Egy nagyon jól szervezett, jól előkészített rendezvény résztvevői voltunk. Igen kellemes kikapcsolódást nyújtó rendezvényen, nagyon jól éreztük magunkat. Megígértük: "Jövőre veletek ugyan itt……..

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.