Vizsgáztak a versenybírók

Az atlétika kedvelői, művelői is ellenőrizhetik tudásukat a mellékletek kitöltésével!

Megtekinthetők a megoldások !

A több éve I. osztályú minősítéssel rendelkező versenybírók közül jelentkezettek vettek részt az elmúlt szombaton azon a vizsgán, amelyet a Versenybíró Testület az Országos Versenybíró minősítés megszerzésére írt ki. Az országos minősítésű vizsga írásbeli és szóbeli kérdésekből állt.

A kérdések alapján a vizsgáztatók képet kaptak arról, hogy a jelölt alkalmas-e vezető bírói feladatok ellátására; rendelkezik-e döntési képességgel; tud-e vitás, szabálykönyvben nem részletezett kérdésekben eligazodni.

Szóbeli vizsgára azok mehettek, akik a tesztkérdéseket legalább 70 %-os eredménnyel megoldották. Az a jelölt, aki a tesztkérdésekre adott jó válaszokat 95 % felett teljesítette, szóbeli vizsga nélkül megkapta a magasabb minősítést. A kérdéseket dr. Horváth J. Krisztina  a MASZ Versenybíró Testület tagja, oktatás felelőse  állította össze.

Több érdeklődő kérésére a vizsgakérdések a mellékletben megtekinthetők, kitölthetők. A sportág kedvelői, művelői így saját kedvtelésükre, tudásuk ellenőrzésére és szélesítésére válaszaik helyességét március 2-tól  az ugyan itt megjelenő helyes megoldásokkal összevethetik. (info: Gál László)  

Írásbeli kérdések/pdf     .     Írásbeli kérdések/ word      .     Szóbeli kérdések/pdf

Megoldások/ írásbeli      .      Megoldások/ szóbeli

vb vizsga150221 1

vb vizsga150221 2

vb vizsga150221 4

vb vizsga150221 3

foto: szervezők

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.