Hírek külföldről

Szemerei Leventével jön a jubileumi 10 000 méteres Európa Kupa

Szombat este már a 25. alkalommal kerül sor a 10 000 méteres Európa Kupára, aminek a franciaországi Pacé ad otthont. A versenyen eredetileg két magyar atléta állt volna rajthoz, de Pataki Anna sérülése miatt végül egyedül Szemerei Levente képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

29 ország 131 futója adta le nevezését a versenyre, ami annak ellenére is izgalmasnak ígérkezik, hogy sem a női, sem a férfi címvédő nem áll rajthoz. Már csak azért is izgalmasabb lesz, mert ezúttal ott lesz a mezőnyben Szemerei Levente.

Bodorkós-Horváth Katalin két aranyérmet nyert a szenior Európa-bajnokságon

Május 13-15-ig az olaszországi Grosseto másodszor adott otthont a Masters Atléták Európa-bajnokságának. A stadionon kívüli számokban 38 ország közel 2000 versenyzője állt rajthoz az utcai futások 5 és 10 km-es, valamint félmaratoni számában, emellett a női gyaloglók 10 és 20 km-es, illetve a férfiak 10 és 30 km-es távján is bajnokot avattak.

Bartha-Kéri Bianka 3., Szögi István 4. lett Németországban

Bartha-Kéri Bianka és Szögi István számára is a Continental Tour Bronze sorozatának szerda esti, Dessauban megrendezett versenye volt az első nemzetközi megmérettetése a szabadtéri szezonban.

A németországi viadalon előbb Szögi Istvánt láthattuk rajthoz állni, aki 1500 méteren 3:39.50-es idővel a 4. helyen ért célba.

Három magyar érem a Gymnasiadén

Nyolc magyar atléta képviselte a magyar színeket a Normandiában megrendezett Gymnasiadén, ahol Viszkeleti Villő, Dobó Zsombor és Imre Roland is bronzérmes lett.

Május 14. és 22. között Franciaországban versenyeztek húsz sportág legkiválóbb középiskolás sportolói az ISF Gymnasiade nemzetközi eseményen. A magyar csapat minden eddiginél nagyobb létszámmal, 85 sportolóval utazott el Normandiába, hogy 10 sportágban küzdjenek meg az érmekért.

Két évtizede nem futott ilyen jó eredményt magyar 4x400 méteres váltó

Rögtön első kísérletére remek eredményt ért el a Máté Tamás, Wahl Zoltán, Huller Dániel, Molnár Attila (t. Steigerwald Ernő) összeállítású férfi 4x400 méteres magyar váltó.

A mieink szombaton Kassán 3:05.17 perces eredményt futva legyőzték azt a szlovák válogatottat, amelyik idén a fedett pályás világbajnokságon is rajthoz állhatott.

Sztárparádé a világ atlétikapályáin a következő hetekben

Megnéztük, hogy milyen bejelentések történtek az előttünk álló Gyémánt Liga és Continental Tour Gold versenyek kapcsán az elmúlt egy hónapban.

Örömmel jelentjük, hogy beindult az atlétikai szezon érdemi része itthon és külföldön is. A Continental Tour Gold sorozatából már áprilisban is rendeztek versenyeket, majd egy héttel ezelőtt Dohában a Gyémánt Liga is kezdetét vette. Itthon a 10 000 méteres és a Félmaraton Magyar Bajnokság mellett már a Csapatbajnokság elődöntőjén is túl vagyunk.

Kozák Luca szoros versenye Savonában

Kozák Luca szerda délután először állt rajthoz 100 méteres gátfutásban a 2022-es szabadtéri szezonban. A szám magyar csúcstartója szoros versenyben az 5. helyen zárt.

Míg a hétvégi Csapatbajnokságon a DSC-SI csapatáért futva „csak” 100 m síkon és a 4x100 méteres váltó tagjaként vett részt, addig Savonában már fő számában, 100 méteres gátfutásban is bemutatkozott az idei esztendőben.

Barátságos jeti lett az oregoni vb kabalája

Legenda a neve és egy titokzatos lényt, egy óriáslábat formáz a 18. atlétikai világbajnokság hivatalos kabalafigurája – jelentette be a szervezőbizottság.

Most először lesz Amerikában a vb, amelyet július 15. és 24. között rendeznek meg az Oregon Egyetem atlétika pályáján, a Hayward Field-en, Eugene-ben.

Atlétáké az első két magyar érem a Gymnasiadén

Fantasztikusan kezdődött a magyar atléták számára a Gymnasiade, miután a hétfői napon Viszkeleti Villő és Dobó Zsombor is bronzérmet nyert.

Május 14-22. között Franciaországban versenyeznek húsz sportág legkiválóbb középiskolás sportolói az ISF Gymnasiade nemzetközi eseményen. A magyar csapat minden eddiginél nagyobb létszámmal, 85 sportolóval utazott el Normandiába, hogy 10 sportágban küzdjenek meg az érmekért.

Elfújta a szél a rúdugrást a Gyémánt Liga-nyitányon, ketten is 90 méter felett gerelyhajításban

A 30 fok feletti hőmérséklet és az erős szél nem igazán kedvezett az atlétáknak a Gyémánt Liga 2022-es sorozatának dohai nyitó állomásán, de azért így is számos szép eredmény született a sivatagban.

A péntek délután-este egyik legjobban várt versenyszáma, a férfi rúdugrás a nagy szél miatt el is maradt, ezért egyelőre nem derült ki, hogy a versenyszám legnagyobb sztárjai – köztük a világcsúcstartó, a Gyulai István Memorialra is érkező Armand Duplantis – milyen formában vannak az igencsak hosszúnak ígérkező szezon elején.

Pages

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.