Hírek külföldről

Három magyar érem a Gymnasiadén

Nyolc magyar atléta képviselte a magyar színeket a Normandiában megrendezett Gymnasiadén, ahol Viszkeleti Villő, Dobó Zsombor és Imre Roland is bronzérmes lett.

Május 14. és 22. között Franciaországban versenyeztek húsz sportág legkiválóbb középiskolás sportolói az ISF Gymnasiade nemzetközi eseményen. A magyar csapat minden eddiginél nagyobb létszámmal, 85 sportolóval utazott el Normandiába, hogy 10 sportágban küzdjenek meg az érmekért.

Két évtizede nem futott ilyen jó eredményt magyar 4x400 méteres váltó

Rögtön első kísérletére remek eredményt ért el a Máté Tamás, Wahl Zoltán, Huller Dániel, Molnár Attila (t. Steigerwald Ernő) összeállítású férfi 4x400 méteres magyar váltó.

A mieink szombaton Kassán 3:05.17 perces eredményt futva legyőzték azt a szlovák válogatottat, amelyik idén a fedett pályás világbajnokságon is rajthoz állhatott.

Sztárparádé a világ atlétikapályáin a következő hetekben

Megnéztük, hogy milyen bejelentések történtek az előttünk álló Gyémánt Liga és Continental Tour Gold versenyek kapcsán az elmúlt egy hónapban.

Örömmel jelentjük, hogy beindult az atlétikai szezon érdemi része itthon és külföldön is. A Continental Tour Gold sorozatából már áprilisban is rendeztek versenyeket, majd egy héttel ezelőtt Dohában a Gyémánt Liga is kezdetét vette. Itthon a 10 000 méteres és a Félmaraton Magyar Bajnokság mellett már a Csapatbajnokság elődöntőjén is túl vagyunk.

Kozák Luca szoros versenye Savonában

Kozák Luca szerda délután először állt rajthoz 100 méteres gátfutásban a 2022-es szabadtéri szezonban. A szám magyar csúcstartója szoros versenyben az 5. helyen zárt.

Míg a hétvégi Csapatbajnokságon a DSC-SI csapatáért futva „csak” 100 m síkon és a 4x100 méteres váltó tagjaként vett részt, addig Savonában már fő számában, 100 méteres gátfutásban is bemutatkozott az idei esztendőben.

Barátságos jeti lett az oregoni vb kabalája

Legenda a neve és egy titokzatos lényt, egy óriáslábat formáz a 18. atlétikai világbajnokság hivatalos kabalafigurája – jelentette be a szervezőbizottság.

Most először lesz Amerikában a vb, amelyet július 15. és 24. között rendeznek meg az Oregon Egyetem atlétika pályáján, a Hayward Field-en, Eugene-ben.

Atlétáké az első két magyar érem a Gymnasiadén

Fantasztikusan kezdődött a magyar atléták számára a Gymnasiade, miután a hétfői napon Viszkeleti Villő és Dobó Zsombor is bronzérmet nyert.

Május 14-22. között Franciaországban versenyeznek húsz sportág legkiválóbb középiskolás sportolói az ISF Gymnasiade nemzetközi eseményen. A magyar csapat minden eddiginél nagyobb létszámmal, 85 sportolóval utazott el Normandiába, hogy 10 sportágban küzdjenek meg az érmekért.

Elfújta a szél a rúdugrást a Gyémánt Liga-nyitányon, ketten is 90 méter felett gerelyhajításban

A 30 fok feletti hőmérséklet és az erős szél nem igazán kedvezett az atlétáknak a Gyémánt Liga 2022-es sorozatának dohai nyitó állomásán, de azért így is számos szép eredmény született a sivatagban.

A péntek délután-este egyik legjobban várt versenyszáma, a férfi rúdugrás a nagy szél miatt el is maradt, ezért egyelőre nem derült ki, hogy a versenyszám legnagyobb sztárjai – köztük a világcsúcstartó, a Gyulai István Memorialra is érkező Armand Duplantis – milyen formában vannak az igencsak hosszúnak ígérkező szezon elején.

Elaine Thompson-Herah világcsúcsot akar dönteni 2022-ben

Az ötszörös olimpiai bajnok Elaine Thompson-Herah reméli, hogy még az idei oregoni világbajnokságon megdönti a női 100 méteres síkfutás világrekordját (10.49), amelyet az amerikai Florence Griffith-Joyner állított fel 1988-ban.

Gyémánt Liga döntő: Zürich és Brüsszel felváltva lesznek házigazdák

Felváltva, Brüsszelben és Zürichben rendezik meg a Gyémánt Liga döntőjét 2024 és 2027 között – jelentette be a Gyémánt Liga Szövetségének közgyűlése a még márciusban meghozott döntést.

A brüsszeli Van Damme Memorial verseny lesz a kétnapos szezonzáró döntő helyszíne 2024-ben és 2026-ban. A zürichi Weltklasse verseny pedig 2025-ben és 2027-ben lesz a döntő házigazdája.

A két város közös házigazdaként működött 2010-től 2019-ig, amikor a döntőt megosztották a két verseny között.

Shelly-Ann Fraser-Pryce óriási futással mutatkozott be Kenyában

Afrikában és Ázsiában is rendeztek versenyt a Continental Tour Gold sorozatában a hétvégén, illetve Prágában, Barcelonában és Lisszabonban is rangos utcai futóversenyek voltak.

Szombaton Kenya fővárosa, Nairobi volt a helyszíne a szezon harmadik Gold versenyének, ahol Shelly-Anna Fraser-Pryce nyújtotta a legkiemelkedőbbet. A jamaicai sprinter 10.67 másodpercet futott idei első 100 méteres versenyén – soha ezelőtt nem futott női versenyző ennyire gyorsan az afrikai országban.

Pages

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.