Fontos információk versenyzők és edzők részére

Figyelem!Antidopping   -  Versenyszer változás  /  Mellékletek

Az első és talán legfontosabb téma az  olimpiára készülő versenyzőket  érintiő két tudnivaló: 1, Holléti InformációA MACS a mellékelt levélben értesítette a szövetséget, hogy megtörténtek a 2012. évi felülvizsgálatok és véglegesítették a nyilvántartott vizsgálati csoportot, melyet    EZEN A LINKEN   mindenki ellenőrizhet.

Valójában nem rejt újdonságot a dolog, hiszen az olimpiai keretünk tagjainak már 2012. január 1. óta kötelező az adatszolgáltatás.

A MASZ minden hónapban személyre szóló e-mailben értesíti az érintetteket a következő havi feladat elvégzésére, ennek ellenére sokan mai napig nem tettek eleget kötelezettségeiknek.Mint tudott, az olimpiára történő kiutazás előtt minden sportolónak három vizsgálati eredménye kell, hogy legyen.

Mivel az idő vészesen fogy, számítani lehet a vizsgálatok gyakoriságának növekedésére, ami a hibák, megtalálhatatlanság esetén büntetőpont szankciót von maga után. Három büntetőpont eltiltást eredményez, ezért nyomatékkal hívom fel a figyelmet a precíz adatszolgáltatásra!     

A MACS értesítése

2,  Antidopping tanfolyamEz a hír sem újdonság, hiszen korábban már hírül adtuk, hogy a MOB állásfoglalása szerint csak olyan versenyző utazhat az olimpiára, aki legalább egyszer részt vett a HUNADO által szervezett antidopping tanfolyamon.

A korábban áprilisra meghirdetett tanfolyam időpontja kicsi módosulással: 2012. május 10-11.

Felhívom a figyelmet, hogy minden versenyzőnk, aki már kvalifikált és mindazok, akik az előttünk álló időszakban tervezik ezt, erre az időpontra tegyék magukat szabaddá! A tanfolyam részleteiről még nem kaptunk információt, de amint tudjuk, közhírré tesszük.

Szerfeltétel változásFebruárban egyszer már jeleztük, de a közeledő versenyidőszak felszínre hozta, hogy valószínűleg elsikkadt az az információ, hogy 2012. január 1-től az IAAF szabályoknak megfelelően megváltoztak a dobószerek. A mellékelt szabályzatban látható változásokat kérjük sürgősen tudomásul venni és alkalmazni!.

Az ifjúsági leány gerely 500 gr-ra, a súly és kalapács 3 kg-ra módosult. Dornbach Ildikó MASZ szakmai igazgató  

IAAF szerváltozás

London 2012

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.