Hírek itthonról

„Használjuk ki a lehetőséget, amit ez a döntés adott”

Kedd délután véglegessé vált, hogy elhalasztják az idénre tervezett nyári olimpiát. Hogy mikorra, azt még nem közölték, lehet, hogy még el sem döntötték, de az biztos, hogy jövőre, vagyis 2021-re. A határozat okairól és főleg a magyar atlétákra vonatkozó következményeiről a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével, Gyulai Miklóssal beszélgettünk.

– Mi lesz most az olimpiai lánggal?

Elhunyt Sió Attila

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében elhunyt Sió Attila a Videoton SC egykori korosztályos válogatott sportolója, testnevelő tanár, különböző hazai és nemzetközi bajnokságokon, atlétikai versenyeken aktívan közreműködő országos minősítésű versenybíró.

Temetéséről és végső búcsúztatásáról családja később intézkedik.

„Olimpikon szeretnék lenni”

Március elején a Szolnoki MÁV-SE gerelyhajítója, Rivasz-Tóth Norbert kitűnően szerepelt a téli d

Biztató szezonkezdés

A Dobó SE versenyzője, Gyurátz Réka 68.96 méterrel megnyerte a kalapácsvetést a téli dobó országos bajnokságon.

A munka nem áll meg

Márton Anita 57.16-os próbálkozásával aranyérmet szerzett diszkoszvetésben a Szombathelyen rendezett téli dobóbajnokságon.

Korlátozások a BOK-csarnokban

Tisztelt Versenyzők, Edzők, Szakosztályok!

A csatolmányban olvasható tájékoztatást kaptuk a BOK B Csarnok üzemeltetőjétől, amely szerint a koronavírus miatt kihirdetett egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel annak megszüntetéséig a Nemzeti Sport Központok vezetősége nem engedélyezi a soron következő események, versenyek megtartását.

Középpontban a középtávfutás

Az ország 58 klubjából érkeztek versenyzők a BOK-csarnokba a szenior országos bajnokságra, férfiak 323, nők 129 alkalommal rajtoltak el a seregszemle keretében, hogy megküzdjenek a címekért.

A veterán atléták nagyon sajnálták, hogy a koronavírus miatt elmarad idén a portugáliai Braga városába meghirdetett Európa-bajnokság, a legjobban két hölgyversenyző, Volosinovszki Zoltánné W55-ös hármasugró (8.67 méter) és Magó Dávidné W65-ös magasugró (1.15 méter), akik jó formájukat mutatva a bajnokságon új országos csúcsot értek el kategóriájukban.

Szilágyi Réka: egyéni csúcs a téli dobó országos bajnokságon

A győztesek eredményei kivétel nélkül jók lettek az idei téli dobó országos bajnokságon, de ez várható volt: remek mezőny gyűlt ugyanis össze mind a hat versenyszámban, talán csak a 16 esztendeje olimpiai ezüstérmes veterán diszkoszvető, Kővágó Zoltán (aki azért Huszák János edzőjeként képviseltette magát, a tanítvány pedig meg is nyerte a versenyszámot remek 63.03 méteres évkezdéssel) hiányzott a férfiaknál, illetve a nőknél két kiváló gerelyhajító; az érzékeny vállát elővigyázatosságból pihentető Moravcsik Angéla, aki tavaly 59.64 méterre tornázta fel egyéni csúcsát, valamint a kisebb bok

Európa-bajnoki döntőre pályázik

A BHSE sportolója, Farkas Petra megválogatta a versenyeit az idei fedettpályás szezonban, ennek ellenére maradandót alkotott, hiszen az országos bajnokságon megnyerte a 60 métert, 6.56-os egyéni csúccsal másodi

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.