Hírek itthonról

Füredi Dániel tudja, mit akar

Adta magát, hogy az idén sajnos elmaradó U18-as Európa-bajnokság magyar szinteseit bemutató sorozatunk következő szereplője Füredi Dániel legyen: a legutóbbi versenyén, Szombathelyen akkora egyéni csúcsot dobott ötkilós kalapáccsal, hogy azzal átvette a vezetést a korosztályos világranglistán. A Pápai AC ifjú kalapácsvetője, Varga Patrik tanítványa 73.37 méterre röpítette szerét, ami már most óriási fejlődést mutat, tekintve, hogy tavaly 66.81 volt a legjobbja. Igaz, tavalyelőtt pedig még csak 57.27-nél tartott... Szóval nem idegen tőle, hogy nagyokat lépjen előre.

Gödöllőinek szólt a legnagyobb taps Gödöllőn

Ezen a héten a GEAC szombati ugrónapja volt az utolsó itthoni verseny, amelynek keretében az atlétika négy ugrószáma közül három, a magas-, a rúd- és a távolugrás került terítékre Gödöllőn. Széles volt a paletta, több korosztály is megmérethette magát, a népes mezőnyök között a felnőtteké sem volt gyenge, bár korántsem teljes – de hát még mindig csak az idény legelején járunk.

Varga Gréta ezúttal 1500 méteren döntötte meg az ificsúcsot

"Nagyon jó verseny volt" – jelentette ki a végén az egyik főszervező, Tóthné Stupián Anikó.

Újra a térképen

Az – egyébként remekül sikerült – előző heti veszprémi versenyen felbukkant egy új név a jegyzőkönyvben a kluboké között: SFAC.

Az első betű a lényeg, az utal a városra, ahonnan a fiú és lány 600 méteres síkfutás oly sok helyezettje érkezett: Sopron.

Kecskeméten ért véget a délalföldi dobó versenysorozat

A Dél-alföldi dobó versenysorozat záró állomására a Kecskeméti Atlétika Centrumban került sor - ez volt az ottani új pálya második nagyobb versenye a tavaly októberi diákolimpiai ügyességi csapatbajnokság országos döntője után

Diósi-Moravcsik Angéla már első versenyén megközelítette a 60 métert

A múlt péntekhez hasonlatosan ismét két versenyt rendeztek országunk határain belül, úgyhogy tényleg elmondható, kezd beindulni itthon az atlétikaélet. Viszont az is látszik, hogy noha nemrég születtek olyan fantasztikus eredmények, amelyekkel egyes versenyzők máris elkényeztettek bennünket, messze nincs még mindenki csúcsformában. A koronavírus-járvány miatt még júliusban is csak az idény legelején járunk, és ma ez jól látszódott az MTK és a Dobó SE versenyén is: ezúttal inkább az idény eleji forma jött ki, elmaradtak a csúcsteljesítmények.

Kozák Luca és Vindics Balázs is bekezdett

Mozgalmas és jól sikerült csütörtök estéje volt a magyar atlétikának. Reméltük, hogy így lesz, és versenyzőink talán túl is teljesítették a várakozásokat. Versenyzőink, akik közül sokan először álltak rajthoz az idei szabadtéri szezonban – mint például Kozák Luca, aki az ausztriai Kismartont választotta idénynyitója helyszínéül, és futott fantasztikusan a Raiffeisen Austrian Top-Meetingen. Kétszer is 13 másodpercen belül ért célba, az előfutamát 12.92-es (+1.9), a döntőt 12.96-os (+2.3) idővel nyerte.

Dr. Koltai Lászlót gyászoljuk

Sajnos ez a hét sem telik el veszteség nélkül: most dr. Koltai Lászlót, a kiváló versenybírót gyászoljuk, aki életének 87. évében hunyt el.

Szabadtéri nyitány gyaloglásban

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések enyhítése Szlovákiában lehetővé tette, hogy idén is megrendezésre kerüljön a Banskobystrický chodecký míting Besztercebányán 2020. június 27-én szombaton. A közép-európai gyaloglás egyik fellegvárának számító besztercebányai klub, a VŠC Dukla Banská Bystrica két olimpiai bajnokot is adott a gyaloglásnak: 1988-ban Jozef Pribilinec 20 kilométeren, majd 28 évvel később Matej Tóth 50 kilométeren szerzett aranyérmet.

Messzire szálltak a gerelyek Gödöllőn

A hétvége legfontosabb atlétikai viadala magyar szempontból egyelőre egy gödöllői gerelyhajító verseny volt, de mielőtt bárki lekicsinylené, hogy csak egy dobóverseny, ráadásul egyszámos, jelentjük: kiválóan sikerült! Vagyis sok jó eredmény született, ráadásul mindkét nem versengésében, ráadásul több korcsoportban. És lett egy hőse, pontosabban hősnője, még pontosabban hős ifjú hölgye.

Kövér Fanni ugyanis még csak 16 éves múlt idén február 15-én.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.