Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Harminckét klub nyert bajnoki aranyat a hétvégén

Az elmúlt, eseményekkel teli hétvége sok szakosztály számára hozott bajnoki aranyérmet. A legmagasabb szintű eseményen, a Téli dobó bajnokságon  öt klub versenyzői osztoztak az első helyezéseken. A Szombathelyen lebonyolított versenyen három bajnokságot nyert a Kopp Békéscsabai AC/ a fedett EB-re készülő Márton Anita kétszer is a dobogó legfelső fokán állt; a második legtöbbet szerzett egyesület - két aranyéremmel - a rendező Dobó SE volt/ Pars Krisztián is tovább növelte bajnoki címeinek számát.

Márton Anita kettős győzelme Szombathelyen

Szombathelyen, a Sugár úti Sportcentrumban a találkoztak egymással a Téli dobó bajnokság  indulói az OB/abszolút és a serdülő, újonc kategóriában. A négy versenyszámban a hazai élvonal képviselői jelentős számban léptek pályára, és az egész napos programban az időszakhoz képest több figyelemre méltó eredmény született.

Halász Bence a 2016-os év Legjobb utánpótlás sportolója!

A péntek délután rendezett Héraklész Díjátadó Gálán  Halász Bence, a Dobó SE atlétája és Homonnai Luca  kajakos vehette át a 2016-os év Legjobb utánpótlás sportolója címért járó elismerést.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  sportért felelős államtitkárságának rendezvényén a tavalyi esztendő korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságain, valamint a riói olimpián legeredményesebben szereplő utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket részesítették elismerésben.

Fedett EB: összetett versenyzőink a meghívottak élcsoportjában

A jövő heti fedettpályás EB előtt kedvező információt kapott a MASZ a női ötpróba bajnokságra kvalifikált atlétákról. Az EA által meghatározott részvételi feltételek alapján nyilvánosságra hozott meghívottak névsorában, a Rio de Janeiróban olimpiai nyolcadik helyezést jelentő 6442 ponttal/7pr  Zsivoczky-Farkas Györgyi  a második helyen található – az amsterdami EB-n negyedik helyet hozó pontszámával, 6266 ponttal/7pr  Krizsán Xénia  a hatodik a meghívottak sorrendjében. (forrás: EA)

 

Újabb bajnoki hétvége – 1100 nevezés

A hazai atlétikában ismét bajnoki hétvége következik, Budapestre és Szombathelyre  figyel a szakmai közönség. Junior és ifjúsági OB a BOK csarnokban, Téli dobóbajnokság felnőtt és serdülő, újonc korcsoportokban a Sugár úti Atlétikai Centrumban.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.