Hírek itthonról

Madarász második Alytusban, megkezdődött a Serdülő és Újonc Bajnokság

Madarász Viktória 1:33:41 órás eredménnyel második helyen végzett a 46. Nemzetközi Gyalogló Fesztiválon Alytusban, az EA Race Walking Permit versenyén.

„Kicsit első bálozó lesz mindenki” – interjú Kovács Zoltánnal

- 10 hónapja vagy a MASZ utánpótlás referense. Ebben az időszakban lezajlott a fedett pályás szezon, ám március közepétől megállt a világ, nem voltak versenyek, nem is látszódott, hogy mikor indulhat újra a versenyzés. Hogy láttad, miként alakult ez az időszak, hogyan tudták az edzők, versenyzők megoldani a felkészülésüket a karantén kezdetétől?

Úgy indul a KAP, hogy ad

- Elindult a program, melynek célja az atlétikai sportág és szakágainak népszerűsítése, az utánpótláskorú, igazolt versenyzők számának növelése, valamint a 2023-ban, Budapesten megrendezésre kerülő World Athletics atlétikai világbajnokságon minél nagyobb létszámú és eredményesebb magyar versenyzői szereplés elősegítése. Mik az elsődleges feladatok?

Halász Bence és Krizsán Xénia az abszolút győztesek

A 7. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő második napja is számos kiváló eredménnyel örvendeztette meg a Lantos Mihály Sportközpontba kilátogatókat.

Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő 1. nap

A 7. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő első napja egyéni csúcsokban és ranglistavezető eredményekben gazdagnak bizonyult. A nap egyik legbíztatóbb eredményét a 2002-es születésű Pap Márk produkálta, aki a 100 méteres síkfutás döntőjében 10.44 másodperces egyéni csúcsot futott, ezzel átvéve a vezetést a szám idei ranglistáján. Másodikként ért célba ugyanebben a versenyben Máté Tamás, aki beállította már meglévő, 10.46 másodperces egyéni legjobbját.

Hétvégén Szuper Liga Döntő, Somorján hangol Bartha-Kéri és Mátó

Bartha-Kéri Bianka és Mátó Sára egyaránt meghívást kaptak az ostravai Golden Spike versenyre, ahol az SVSE versenyzője 800 méteren, az ARAK gátfutója pedig 300 méter gáton állt rajthoz. Bartha-Kéri Bianka feladata nem volt más, minthogy 500 méteren át kiváló iramot diktált a később elsőnek befutó Laura Muir számára, aki 1:58.84 perc alatt teljesítette a távot. Mátó Sára 40.89 másodperces futásával tisztességesen helytállt a kifejezetten erős nemzetközi mezőnyben. 

Magyarország 2020. évi csapatbajnoka a GEAC-Ikarus csapata!

Az idei Csapatbajnokság győztese, a GEAC-Ikarus csapata 392,5 pontot ért el, a második helyen az MTK-UTE együttese végzett 359 ponttal, a dobogó harmadik fokára pedig az FTC állhatott fel, eredményük 346 pont.

Felnőtt és U18 országos csúcs dőlt meg, Koroknai Máté kiváló új egyéni csúcsot futott

Magyarország 2020. évi Atlétikai Csapatbajnokságának első napján Koroknai Máté 400 méteres gátfutásban 49.71 másodperces, egyéni csúcsot jelentő eredményével nyerte meg a versenyszámot. Mögötte Huller Dániel idei legjobbjával, 52.07-tel ért célba. A harmadik Bencsik Ádám lett 53.34 másodperccel. 5000 méteres gyaloglásban Madarász Viktória 21:01.41 perces idővel saját országos rekordját döntötte meg a távon. Mögötte második helyen Kovács Barbara, harmadik helyen Récsei Rita ért célba.

A Csapatbajnokság döntője következik

A Csapatbajnokság, mint versenyforma mindig is népszerű volt a sportág berkein belül. Idén hetedjére kerül megrendezésre Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága, amelyet idén is két fordulósra hirdetett meg a Szövetség, ám az ismert okok miatt az elődöntőket idén kihagyva mind a 31 nevezett csapat a Döntőben mérheti össze erejét a Gyulai István Memorial helyszínén Székesfehérvárott, 2020. szeptember 5-6-án.

Túl szép lenne, ha minden egyből sikerülne – Baji Balázs

A sérülésből visszatérő világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs szerint bizakodásra ad okot az idei szezonja.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.