Hírek itthonról

Az év atlétái – 3. rész, Varga Gréta

A 2019. év ifjúsági atlétanője kategória – mint később kiderült, egyik – díjazottja Varga Gréta, aki idén ezüstérmes lett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, az EYOF-on Bakuban 2000 méteres akadályfutásban 6:46.95-ös idővel, és már elhiszi, hogy korosztályában a legjobbak között a helye. A veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület versenyzője, Tóthné Stupián Anikó tanítványa még a 16. életévét sem töltötte be, de idén 800-tól 5000 méterig minden hivatalos távon top 10-es itthon – a felnőttek között.

Az év atlétái – 2. rész, Pap Márk

– Te is úgy jöttél a díjátadóra, hogy nem tudtál a döntésről, vagyis meglepődtél?

– Igazából az edzőmmel sejtettük, valahogy kitudódott, hogy nekem van a papírforma szerint a legtöbb esélyem arra, hogy elnyerjem ezt a díjat. Bíztunk benne, és mondta is ifjabb Tomhauser István, hogy ne legyek meglepődve, ha kihívnak. Ennek ellenére így is meglepődtem…

– Milyen érzés volt egy ilyen díjat átvenni? Voltál már ilyen helyzetben?

Az év atlétái – 1. rész, Ekler Luca

– Tudtál erről, hogy te leszel az év paraatlétája itthon?

– Nem.

– És sejtetted?

– Ha az eredményeket nézzük, más nem hozott három számban is világbajnoki érmet, úgyhogy azért ez alapján talán mondhatom azt, hogy kicsit számítottam rá. De ez mindig olyan meglepő és jó érzés, hogy így elismerik az embert.

Megosztott díj – Év Ifjúsági Leány Atlétája

A Magyar Atlétikai Szövetség 2019. november 29-én tartott díjátadó gáláján adminisztrációs hiba miatt nem került átadásra az Év Ifjúsági Leány Atlétája díj megosztott díjazottjának, Kőszegi Mírának és edzőjének, Bartha Attilának járó elismerés.

Velünk élő legendák – 6. rész (Galéria)

Elmúlt 74 éves, napi két órát fut és erősít, tanítványai több, mint 150 országos bajnoki címet szereztek. Interjú a GEAC edzőjével, Szörényi Istvánnal.

Gálával zártuk az évet

A Magyar Atlétikai Szövetség – Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett – díjátadó gálájának első felvonásaként dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és fejezte ki örömét a 2023-as világbajnoksággal kapcsolatos pozitív fejlemények apropóján.

Az atlétika diadalmaskodott

A Magyar Atlétikai Szövetség üdvözli, hogy Csepel és Ferencváros képviselő-testülete után a Fővárosi Közgyűlés is támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Egyúttal örülünk annak, hogy a végig kulturált mederben zajlott vitának a végeredménye, hogy a világbajnokság tekintetében pártpolitikán átívelő, széleskörű támogatás jött létre. 

Az előttünk álló feladatokat jelenleg összesítjük, célunk, hogy mihamarabb tovább folytatódhasson a világbajnokság szervezése.

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány áttekintette a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatoknak a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokba foglalt javaslatait – áll a közleményben.

Az egész világbajnokság projektje óriási fejlődést hozna Budapest azon részén, ahol egyelőre semmi sincsen. (Lapszemle)

– Egyértelműen szeretnénk megelőzni a negatív döntést a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságról, ezért is mondjuk el minden fórumon, hogy milyen óriási lehetőség ez Budapest és Magyarország számára – mondta Baji Balázs az Origónak.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.