Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Negyedik állomásához érkezett az EYOF szűrőtábor

A győri EYOF-ra készülő fiatal atléták immáron negyedik alkalommal gyűltek össze. A 2015 őszén elkezdett programban a tehetséges versenyzők bővülő gyógytornász stáb felügyelete mellett készülhetnek fel az Olimpiai Fesztiválra és az azt követő, remélhetőleg minél hosszabb pályafutásukra.

Vannak, akik már az első tábortól kezdve rendszeres résztvevői a programnak, de a székesfehérvári összejövetelen újoncokat is köszönthettünk. A középtávfutók egy csoportja igazoltan hiányzott, a szűrőtábor időpontjában akadályfutó táborban vettek részt Medulinban.

Tokodi Dávid az 50 km bajnoka, Venyercsán Bence up.csúcs 35 km

Harminchárom induló állt rajthoz az EA Permit  kategóriájú dudincei/Gyügy  50 km-es gyalogló versenyen, köztük három magyar atléta - a magyar bajnoki címért is versenyezve.  A napos, 11-13 fok hőmérsékletben zajló hagyományos viadalon – közel három és háromnegyed óra múlva - a riói olimpia hetedik helyezettje, a 27 éves norvég Havard Haukenes  ért elsőként célba/3;43:40 ó, ecs-wl.

Négy hónap múlva már lobog az olimpiai láng Győrben

A közelgő nagyszabású utánpótlás rendezvénnyel  kapcsolatos információk között jelentős időpont május vége, ekkor érkezik meg az európai olimpiai láng, ezúttal Rómából, az Európai Olimpiai Bizottság központi városából. Az olasz főváros lánggyújtó ceremóniája után a péri repülőtérre érkezik a fáklya, majd kezdetét veszi a lángfutás.

Gyalogló bajnokság, olimpikonokkal

Szombaton az Európai Atlétikai Szövetség szakági permit sorozatába tartozó dudincei/Gyügy  50 km-es gyalogló viadal keretében kerül megrendezésre idén is a magyar 50 km-es gyalogló OB és ennek részeként az utánpótlás 35 km-es bajnokság is.

120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség!

Március 21-én 120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség! 1897-ben ezen a napon gyűltek össze a Magyar Athletikai Club kaszinó helyiségében az egyre erősödő sportág mindazon szimpatizánsai, akik a Magyar Athletikai Szövetség alakuló közgyűlésén a szervezetet megalapították.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.