Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Sajtótájékoztató a magyar atlétika sikeres éve után

Minden világversenyről éremmel, csúcsokat döntve tértek haza idén a magyar atléták, és ezzel Gyulai Miklós, a hazai szövetség elnöke szerint minden előzetes várakozását felülmúlva szerepeltek.

A sportvezető a Magyar Atlétikai Szövetség 2017-es nemzetközi pályaszezont értékelő sajtótájékoztatóján hozzátette: a versenyzők magasra tették a mércét, ezt a teljesítményt nehéz lesz megismételni, ugyanakkor szeretné, ha a jövőben nemcsak vb-érmese, hanem végre világbajnoka is lenne a sportágnak.

13 szakosztály osztozott a váltó OB aranyérmein

 Magyarország 2017.évi Váltófutó bajnokságán  175 csapat versenyzett az érmekért, a helyezésekért Mátyásföldön. A felnőtt számokban a tavalyi OB-hoz képest új bajnokcsapatok állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A hétpróba a kiemelt célok között

A női 400 méteres gátfutásban sem az atlétikai Szuper Liga döntőjében, sem az elmúlt hétvégi csapatbajnokságon/59,34 mp  nem talált legyőzőre a 17. évében járó székesfehérvári Mátó Sára. Pedig az ARAK Akadémia versenyzője talán nem is ebben a számban, hanem hétpróbában lesz majd egyszer igazán eredményes. Edzője, Tölgyesi Előd  szerint a nehezebb utat választották, de Sárának minden adottsága megvan ahhoz, hogy ezen is biztosan menjen végig.

Köszöntés Debrecenben

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Debreceni Egyetem szervezésében a Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületében köszöntötték a kiváló szezont záró Kozák Lucát, valamint a tanítványaival hazai és nemzetközi téren is komoly eredményeket elérő edzőjét, Suba Lászlót.

Szombaton váltófutó OB Mátyásföldön

Budapesten, az Ikarusz BSE mátyásföldi sporttelepe ad otthont szombaton Magyarország 2017.évi Atlétikai Váltófutó Bajnokságának.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.