Hírek itthonról

Félidőben gátfutóink Dél-Afrikában

 

Félidejéhez érkezett a gátfutó keret Dél-afrikai felkészülése Potchefstroom-ban. Az edzések helyszíne többnyire a 400-as füves pálya és a jól felszerelt kondicionáló terem, hetente egy alkalommal szoktunk műanyag pályára menni.

Kiváló eredmények, egyéni csúcsok Podebradyban

Kellemes időjárás fogadta április 6-án szombaton a reggeltől késő délutánig tartó, 87. alkalommal megrendezésre kerülő Podebrady nemzetközi gyalogló verseny résztvevőit.

Dél-Afrikában versenyzőink

A téli szezon után ismét visszatértek a Dobó SE legjobb kalapácsvetői a Dél-afrikai Potchefstroomba.

Podebrady következik

Április 6-án immáron 87. alkalommal kerül megrendezésre a világ legnagyobb hagyományú gyalogló versenye a csehországi Podebradyban. Az esemény egyben 7 ország (CZE-FRA-HUN-IRL-ITA-LTU-SVK) 2+1 fős válogatott viadala a felnőtteknél és az U20-as korosztályban, valamint cseh nemzeti bajnokság is. Minden évben erős mezőny gyűlik össze ebben a Prágától mindössze 50 km-re található gyönyörű fürdővárosban, mivel a verseny az Európai Atlétikai Szövetség (EA) Permit-sorozatának egyik állomása, így alkalmas a világbajnoki, illetve olimpiai szintek teljesítésére.

Emléktáblát kapott a legenda

Március 30-án az egykori kiváló középtávfutó, Rózsavölgyi István tiszteletére rendeztek emléktábla-avató ünnepséget az Ady Endre utca 15. szám alatti épület előtt Tatán. 

90 éve született Rózsavölgyi István

Kilencven éve született az olimpiai bronzérmes Rózsavölgyi István, minden idők egyik legeredményesebb magyar középtávfutója, hét világcsúcs, nyolc Európa-csúcs, tizenkilenc magyar csúcs birtokosa.

A Mezei futó Országos Bajnokság margójára

Mint szervezők, idén már a negyedik alkalommal kaptunk lehetőséget arra, hogy házigazdái lehessünk ennek a nagy hagyományokkal rendelkező versenynek. A vállalással több célt tűztünk ki magunk elé, egyrészt, hogy a KARC-ban egyre jobban erősödő távfutó szakág itthon megmutatkozzon, másrészt, a hamarosan átadásra kerülő pályánkon rendezendő versenyekre gyakorlott versenybírói gárdánk legyen, valamint, hozzájáruljunk a magyar távfutás fejlődéséhez.

Helebrandt Máté vb-szinttel országos bajnok

A gyaloglók a hagyományoknak megfelelően idén is a leghosszabb táv országos bajnokságával kezdték meg a szabadtéri szezont. Magyarország Felnőtt 50 km és U23 35 km Gyalogló Bajnokságának az elmúlt évekhez hasonlóan a szlovákiai Dudince (Gyügy) adott otthont.

Böhm Lilla és Kovács Benjámin a mezei ob bajnokai

Magyarország 111. Mezei futó Bajnokságának Kecskemét adott otthont. A nagy hagyományú verseny során több korcsoport is összemérte tudását, a nap csúcseseménye kétségtelenül a felnőtt férfi és női futamok voltak, amelyek versenyében kettős BHSE-siker született - csak úgy, mint az országos bajnokságot megelőző Liga-fordulóban, Zamárdiban. A nők 5 km-es távján Böhm Lilla 15:34 perces idővel ért elsőként a célba.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.