Hírek itthonról

Remek eredmények a napsütéses Téli Dobó Magyar Bajnokságon

Szombaton a fedett pályás Európa-bajnokság mellett a legjobb magyar dobóinkra a szezon első fontos megmérettetése várt. Szombathelyen rendezték a 2021-es Téli Dobó Magyar Bajnokságot, ahol számos biztató eredmény született az előttünk álló évre vonatkozóan.

Varga Gréta mégsem indulhat a fedett pályás Eb-n

A 17 éves tehetségnek edzőjéhez, Tóthné Stupián Anikóhoz és SVSE-s csapattársához, Bartha-Kéri Biankához hasonlóan szintén koronavírus-fertőzés miatt kellett lemondania a toruni szereplést.

Végleges az Eb-keret, 22-en már biztosan utazhatnak Torunba

Sérülések és pozitív PCR-tesztek csökkentették az eredetileg 23 fős keretet, de jó hír is van, mert Lesti Diánát is meghívták az Európa Bajnokságra!

Küzdelmes hét év után EB-szereplésnek örvendezhet Illovszky Dominik

Nagy jövőt jósoltak 2014-ben az akkor még csak 12 esztendős Illovszky Dominiknek, aki 7.23 másodperc alatt sprintelte végig a 60 métert. Olyan gyorsan, ahogy korosztályának legjobbjai közül addig a világon senkisem. Ugyanebben a reményteljesnek induló esztendőben derült ki, hogy ritka és fájdalmas betegség támadta meg a szervezetét. Egy olyan kóros elváltozás, amely az orvostudomány szakirodalma szerint egymillió emberből mindössze egynek borítja fel az életvitelét.

Márton Anita lett a Szegedi Vasutas SE atlétikai szakosztályának vezetője

Márton Anita lett a 100 éves Szegedi Vasutas SE (SZVSE) atlétikai szakosztályának vezetője.

Antal Andor, a klub eddigi szakosztályvezetője és vezetőedzője korára és elfoglaltságaira tekintettel lemondott 1976 óta viselt tisztségeiről és helyét az olimpiai bronzérmes súlylökő veszi át - tájékoztatta Szokol Lajos, az SZVSE elnöke az MTI-t.

Hozzátette, Antal Andor 45 éves vezetői pályafutásának eredményeként 388-szor álltak magyar bajnoki dobogón tanítványai, 147 alkalommal aranyérmesként.

Izgalmas versenyt és egyéni csúcsot hozott a magasugrás a Fedettpályás Országos Bajnokságon

Jankovics Dániel szombati 2,24 méteres ugrásával nem csak a márciusi toruni Fedettpályás Európa-bajnoksághoz, de Deutsch Péter beltéri magyar rekordjához (2.27) is közel került.

A 2021-es Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság első napjának egyik legkiválóbb eredményét Jankovics Dániel, az MTK magasugrója érte el. A 25 éves atléta sokáig nagy csatát vívott Bakosi Péterrel az aranyéremért, amiből végül ő jött ki jobban.

Már az első napon újabb Eb-szintek és korosztályos magyar csúcsok dőltek meg a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon

Remek eredményeket hozott a 2021-es Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság szombati napja.

Már a férfi 60 méteres síkfutás előfutamaiban kitűnő eredmények születtek: Az első futamban Máté Tamás (6.73) és Haufe Rajmund (6.75) is teljesítette a fedett pályás Eb-szintet. Szintén a 6.77-es limitidőn belül futva nyerte a következő két futamot Illovszky Dominik (6.76), valamint Boros Bence (6.71), akik korábbról már rendelkeztek az induláshoz szükséges eredménnyel.

Kezdődik a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság

Országos csúcsok és nemzetközi sikerek után jó formában érkeznek a magyar atléták az idei fedettpályás szezon legnagyobb hazai eseményére, az országos bajnokságra a budapesti BOK Csarnokba. Sajnos ez a verseny is zártkapus, nézők nem mehetnek be, de mindkét napon lesz élő video stream, így mindenki láthatja a versenyeket.

Kazi Tamás: Jó érzés kimondani, hogy világcsúcstartó lettem

Előbb megdöntötte a 800 méter szenior M35-ös világrekordját, majd pár nappal később tovább javította saját csúcsát februárban. Kazi Tamásnak annak ellenére is nagyszerűen alakul eddig a fedett pályás szezonja, hogy 35 évesen már nem csak az élsport van az életében. Interjú az elmúlt évtized legsikeresebb magyar középtávfutójával.

Hogyan teltek az elmúlt napok? Kérlek, mesélj a két, szenior világrekordot jelentő futásodról!

Sérülés veszélyezteti Szűcs Valdó versenyzését

Szűcs Valdó szezonja nem teljesen úgy indult, ahogy eltervezte. Bár a téli felkészülése jól sikerült, és fejben is nagyon erősnek érezte magát, az elmúlt két versenyén egy kiújuló sérülés hátráltatta. Mivel a koronavírus terjedése miatt a viadalokon nem volt lehetősége egyből masszőrhöz fordulni, krémekkel és saját maga masszírozásával próbált segíteni.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.