Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

A legmagasabb minősítést kapta a győri atlétikai pálya

Magas minősítésű küzdőtéren versenyeznek majd július 24-től a győri EYOF-on rajthoz álló fiatal atléták. Megérkezett az IAAF-től a pálya hitelesítése és a létesítményt megálmodók terveinek megfelelően a legmagasabb „Class 1”  minősítést kapta a verseny helyszíne. Ennél magasabb színvonalú pálya – amelyen kiemelkedő nemzetközi eseményeket lehet rendezni - ma nincs Magyarországon.

Atlétaedzők a kitüntetettek között

A Testnevelési Egyetem diplomaátadó ünnepsége keretében adták át a Magyar Edzők Társasága  Edzői Életmű Díjait  és az Ormai László Díjat. Mocsai Lajos  rektor és a díszvendégek köszöntői után Molnár Zoltán  MET elnök vezette fel a kitüntetések átadását. Beszédében méltatta azokat az edzőket, akik egy élet munkáját szentelték a magyar sportért, az utánpótlás nevelésért.

„Éreztem, hogy jó formában vagyok…”

Világsztárok remeklése és hazai sikerek jellemezték az idei Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat. A férfiak 110 méteres gátfutásának döntőjében Baji Balázs 13,15-ös országos csúcsot ért el a székesfehérvári szurkolók nagy örömére.

A kitűnő atléta az M4 sport Sport7fő  című műsorában értékelte az eddig igazán sikeresnek mondható 2017-es esztendőt

Az U20 EB magyar résztvevői

A 80 ezer fős toscanai város, Grosseto lesz a házigazdája az U20 (Junior) Európa-bajnokságnak, július 20-23. között. A városról az első írásos említés 803-ból származik, és – ahogy ez Toscanában általában is igaz – bőven van látnivaló a környéken. No, és a tengerpart közelsége sem éppen taszító.  A magyar küldöttség mégsem elsősorban ezekért, hanem egy sikeres szereplést remélve utazik Olaszországba.

Az U20 (Junior) Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapat összetétele a következő:

Atléták/ Férfiak

Jó versenyek, két korcsoportban

Az év egyéni pályabajnokságainak zárásaként a serdülők és az újoncok léptek küzdőtérre az elmúlt hétvégén. Az Ikarus BSE sportcentrumában, a két korcsoportban 64 versenyszámban dőlt el az érmek és a helyezések sorsa. A kánikulai melegben összesen 33 szakosztály örülhetett bajnoki címnek/20 a serdülőknél, 17 az újoncoknál – közülük mindkét versenyen négy klub tudott bajnokot dobogóra állítani.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.