Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Megtartotta Küldöttgyűlését a MASZ

A Testnevelési Egyetem Dísztermében került megrendezésre a Magyar Atlétikai Szövetség 2017. évi rendes Küldöttgyűlése.  A megjelentek néma főhajtással emlékeztek a legutóbbi Küldöttgyűlés óta eltávozott sporttársakra, majd kitüntetések átadására került. A Magyar atlétikáért Arany-, Ezüst-, Bronz fokozata, az Utánpótlásért plakett és a Dicsérő oklevél mellett először került átadásra Életmű díj elismerés is.

Zajlanak a Diákolimpia döntők Székesfehérváron

A héten Székesfehérváron megkezdődtek az Atlétika Diákolimpia Országos Döntői. Először szerdán a legkisebbek, a II. korcsoportos (10-11 évesek) tanulók léptek pályára, összetett versenyszámban.

Megérkezett Győrbe a 14. nyári EYOF lángja

A Rómában meggyújtott lángot szerdán kora délután katonai tiszteletadással fogadták Győr-Pér repülőtéren, majd este a Városháza előtt összegyűlt tömeg ünnepelte a Borkai Zsolt  polgármester, valamint öt sportági nagykövet, a cselgáncsozó Karakas Hedvig, a kalapácsvető Pars Krisztián, az úszó Jakabos Zsuzsanna, a tornász Berki Krisztián és a kézilabdázó Görbicz Anita  kíséretében érkezett EYOF lángot.

Nyolcvan méter feletti dobás a célok között

A 2012-es londoni olimpia kalapácsvető bajnoka az MTI-nek elmondta, a megműtött lovaglóizma a tervezettnél hosszabb idő alatt jött rendbe, fél évet tett ki a regenerálódás, így egy-másfél hónappal megcsúszott a felkészülése.

Egyéni csúcsok a második napon is

Debrecenben a Gyulai István Atlétikai stadionban a második napi küzdelmek is hoztak jó eredményeket, egyéni csúcsokat. A versenyek izgalmait tetézte, hogy a Kelet Kupa  versenyszámaival egyidőben Magyarország 2017.évi Felnőtt, U23 és Junior Összetett bajnokságának  számai is zajlottak a pályán.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.