Hírek itthonról

,,Ez volt életem utolsó tízpróbája"

Idén, 42 évesen újra országos bajnokságot nyert a 2005-ben világbajnoki bronzérmet szerző tízpróbázónk, a már edzőként dolgozó Zsivoczky-Pandel Attila. Megkérdeztük, miért határozott úgy, hogy elindul, hogyan lett edző, és mi lehet a jövője a hazai tízpróbának. Vincze Szabolcs (Nemzeti Sport) interjúja.

Ugróverseny Bonyhádon

Miközben Norvégiában a Csapat Európa-bajnokság küzdelmei zajlanak, itthon sem maradtunk verseny nélkül. Szombaton az AC Bonyhád Ugróversenyén mérettettek meg atlétáink. Az egynapos viadalon a jövő reménységei és a jelen tehetségei is pályára léptek. Mi több, férfi rúdugrásban az idei legjobb magyar eredmény is megszületett: az Ikarus BSE U23 Európa-bajnoki döntős rúdugrója, Kéri Tamás 5.12 m-rel, idei legjobbjával győzött Bonyhádon.

Mellékletben a verseny jegyzőkönyve.

 

Nemes Rita és Zsivoczky-Pandel Attila a bajnokok

Vasárnap véget ért Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága. Többpróbázóink kétnapos bajnoki viadala remek eredményeket, idei legjobbakat és egyéni csúcsokat hozott.

Nemes Rita és Szabó László vezet az első nap után

Egy héttel a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság után újabb országos bajnoki címekért küzdhetnek versenyzőink a hétvégén, ugyanis augusztus első napjaiban kerül megrendezésre a fővárosban Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága. A felnőtt versenyszámokban a tízpróba dr. Nyerges Mihály emlékverseny, a hétpróba Szekeres Sándor emlékverseny is egyúttal. Dr.

Erős magyar válogatott a Csapat Európa-bajnokságon

Tizenegy ország 597 atlétája (312 férfi, 285 nő) áll majd rajthoz a Stavangertől 15 km-re fekvő 75 ezer lakost számláló norvég városban, Sandnesben, amely a Csapat Európa-bajnokság 1. ligájának ad otthont. Az augusztus 9. és 11.

Korosztályos európai versenyek után, felnőtt világversenyek előtt

A 124. Atlétikai Országos Bajnoksággal egy meglehetősen sűrű időszakot zárunk sportágunkban. Az „őrület” a Minszkben megrendezésre került II. Európa Játékokkal kezdődött, ahol az atlétika egy új változata, a Dynamic New Athletics debütált. Az igencsak egyedi új csapatversenyhez a magyar gárda jól alkalmazkodott és kiválóan küzdve egészen az elődöntőig meneteltek! Emellett Kerekes Gréta 100 méteres gátfutásban szerzett bronzérme révén az első Európa Játékok érmünk is megszületett Minszkben.

Elhunyt Paulinyi Jenőné

Július közepén, életének 87. esztendejében elhunyt a sokszoros válogatott középtávfutó Paulínyi Jenőné, született Hazucha Zsuzsanna. A második világháború utáni időszak női atlétikájának egyik jeles képviselője ifjúsági korában a BEAC színeiben nyert 200 m-en korosztályos bajnokságot, és ifi csúcstartó volt 200, 400 és 800 m-en. Felnőttként már az Újpesti Dózsa versenyzőjeként ért el sikereket. Kétszer /1949, 1951 szerepelt a 3x800 m-es országos csúcsot elérő váltóban. 1950-ben társaival magyar bajnoki címet szerzett a távon.

Két olimpiára jutott ki Salgótarjánból

Rövid, ám annál sikeresebb magasugró pályafutása során négyszer nyert magyar bajnokságot, a mai napig az ő nevéhez kapcsolódik a megyecsúcs (közel négy évtizede) és két olimpián is a salgótarjáni színeket képviselte. Zsivotzkyné Komka Magdolnával, az olimpiai bajnok kalapácsvető Zsivotzky Gyula (1937-2007) özvegyével, a háromszoros olimpikon többpróbázó Zsivóczky Attila édesanyjával beszélgetett a nool.hu, aki augusztus elsején ünnepli 70. születésnapját.

Halász Bence az országos bajnok

Szombathelyen a kalapácsvetéssel zárult a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság. A hónap elején U23 Európa-bajnoki ezüstérmet szerző, már biztos tokiói olimpiai induló Halász Bence 3. országos bajnoki aranyát nyerte ma. A tavalyi berlini kontinensviadal bronzérmese 75.63 m-rel magabiztosan aratta újabb sikerét.

Újabb vb-szintek a bajnokságon

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a vasárnapi hatalmas felhőszakadás miatt a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság négy versenyszámát a női távolugrást, a férfi súlylökést és hármasugrást, illetve kalapácsvetést nem lehetett megrendezni. 2019. július 30-án Budapesten és július 31-én Szombathelyen kerültek, illetve kerülnek lebonyolításra ezen bajnoki számok.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.