Hírek itthonról

Így állnak a magyar atléták egy héttel a Road To Tokyo ranglista zárása előtt

Kevesebb mint egy hét van hátra, és zárul az olimpiai kvalifikációs ranglista. Jelenleg a nyolc, már biztos tokiói résztvevő atlétánk mellett további kilenc versenyzőnk áll kijutást érő pozícióban.

Sajnos Huszák János és Vindics Balázs is kiszorult az egy héttel ezelőtti állapothoz képest a kvótás helyekről, ugyanakkor pontszámuk alapján ezt még simán visszafordíthatják az utolsó hétvégén.

Keresik az ország leggyorsabb emberét! Sztáratléták viadala mellett Székesfehérváron lesz a Mennyit futsz százon? döntője

Mindenki próbára teheti magát, hogy mennyire közelíti meg a profi sprinterek szintjét! A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága ugyanis idén is megrendezi a hagyományos, amatőröknek szóló 100 méteres futóversenyét, a Mennyi futsz százon?-t. A selejtezőket június 29-én, 18:00 órakor tartják a Margitszigeti Atlétikai Centrum vadonatúj rekortán pályáján, a verseny döntőit pedig július 6-án, kedden a Gyulai István Memorialon, a sztáratléták viadalán rendezik.

Elképesztő csapatszellem, jó hangulat, nagy összetartás – így látták a főszereplők a Csapat Európa-bajnokságot

Hazatért a magyar válogatott a hatalmas győzelmet és feljutást hozó Csapat Európa-bajnokságról. Stara Zagorában a teljes magyar csapat kitett magáért, most a főszereplőket kérdeztük arról, milyen élményekkel jöttek haza Bulgáriából, valamint megkérdeztük Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetég elnökét is, aki szintén nagyon büszkén beszélt a mieink teljesítményéről.

BARTHA-KÉRI BIANKA (1. hely – 800 méter és 4*400 méter)

Így állnak a magyar atléták két héttel a Road To Tokyo ranglista zárása előtt

Körülbelül két héttel a kvalifikációs időszak zárása előtt a nyolc, már biztos olimpiai kvótás magyar atléta mellett továbbra is tizenegyen állnak kijutást érő pozícióban.

A kiváló formában lévő Bartha-Kéri Bianka újabb négy helyet javított 800 méteren, és az egy héttel ezelőtt kiadott ranglistához képest a többiek is jól tartják helyüket a „vonal felett”.

Így állnak a magyar atléták a Road To Tokyo rangsorban

A nyolc, már biztos olimpiai kvótás magyar atléta mellett immáron tizenegyen állnak kijutást érő pozícióban körülbelül három héttel a kvalifikációs időszak zárása előtt.

A legnagyobb változás az egy héttel ezelőtti ranglistához képest a szenzációs hetet maga mögött tudó Bartha-Kéri Bianka révén következett be. Női 800 méteren három darab 2:01-gyel kezdődő futásával és Tatabányán, illetve Prágában aratott győzelmeinek köszönhetően 800 méteren bekerült a legjobb 48 közé.

Ekler Luca: Álmomban sem gondoltam volna, hogy világcsúcsot tudok futni

A magyar csapat két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a 2021-es Paraatlétikai Európa-bajnokságot. A négy éremből hármat Ekler Luca T38-as kategóriában, egyet - a bronzérmet - pedig Biacsi Ilona szerzett 1500 méteren, T20-as kategóriában. A Bydgoszcz-i kontinensviadal után a távolugrásban és 400 méteren aranyérmet, 100 méteren ezüstérmet nyerő Ekler Lucával beszélgettünk.

Márton Anita három hét múlva, a debreceni Magyar Bajnokságon tér vissza, célja a tokiói olimpia

Márton Anita, a magyar atlétikai első és egyedüli világbajnoka eldöntötte, hogy a 2016-os riói olimpia bronzérmeseként a tokiói nyári játékokon is felveszi a versenyt a világ legjobb súlylökőnőivel.

Stadioncsúcsok, U23-as magyar rekord, és egyéni legjobbak dőltek meg a Magyar Nagydíjsorozat tatabányai versenyén

34 ország több mint 150 atlétájának részvételével szombaton Tatabányán rendezték a Magyar Nagydíjsorozat első állomását. Mivel a viadal a Continental Tour Bronze sorozatának is a része, így egy erős nemzetközi mezőny jött össze a nyár első igazán forró napjára.

Rögtön a férfiak kalapácsvetésében egy olimpiai szintteljesítésnek lehettünk a szemtanúi: a brit Taylor Campbell 78.23 méterrel győzött, az ezüstérmes pedig az ukrán Mikhaylo Kokhan lett, kerek 77 méterrel.

Így állnak a magyar atléták a Road To Tokyo rangsorban

A nyolc, már biztos olimpiai kvótás magyar atléta mellett további tízen állnak kijutást érő pozícióban körülbelül négy héttel a kvalifikációs időszak zárása előtt.

Május utolsó napján a női és férfi maratoni ranglisták mellett a férfi 50 kilométeres gyaloglás is lezárult. Utóbbiban két magyar versenyző, Venyercsán Bence és Helebrandt Máté is kijutást érő helyen állt a lezárás pillanatában, így két újabb taggal bővült a tokiói indulóink névsora.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.