Hírek itthonról

Takács Boglárka már negyedikesként lehagyta a nyolcadikos fiúkat

Takács Boglárka személyében a 100 méteres síkfutásban 10.08 másodperces idejével immáron 23 éve, napra pontosan 1999. június 9-e óta országos csúcstartó Németh Roland versenyzőjéből lett egy csütörtöki ausztriai versenyen minden idők leggyorsabb magyar női sprintere.

Baji Balázs és számos érdekesség a Nagy Sportágválasztón

Érdemes lesz az atlétika standját felkeresni 2022 első Nagy Sportágválasztóján, mert számos kedvcsináló program várja a sportok királynője iránt érdeklődő gyerekeket és szülőket.

Többen nem érték be egy arannyal az U14-es és az U16-os területi bajnokságokon

Az U14-es és az U16-os atléták számára két helyszínen rendeztek területi bajnoki fordulót, a viadalokon több triplázó tinédzser is akadt. A győri, nyugati seregszemle után az elmúlt hét végén a Centrum, valamint a Kelet U14-es és U16-os területi atlétikai bajnokságának első fordulóját is megrendezték.

A centrumosok rúdugróviadalának Biatorbágy, a többi versenyszámnak Kecskemét adott otthont, míg a keleti fiatalok Gödöllőn gyűltek össze.

Globális esemény lett a Kids’ Athletics Day

Igazi sportünnep lett világszerte a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első Kids’ Athletics Day rendezvénye, amelyen több mint ötven tagszövetség és egyéb szervezetek vettek részt a világ minden táján.

A nemzetközi szervezet új gyerekatlétika programjának elindítása alkalmából tartott esemény jó lehetőséget teremtett arra, hogy az egyes szervezetek vonzóvá tegyék a gyerekek számára az atlétikát, aminek a segítségével a új képességekre tehetnek szert.

A félmaraton ob-n gyakoroltak az atlétikai vb kulcsszereplői

Hamarosan indul a toborzás a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes programjába és sokat már most belekóstolhattak egy nagy volumenű sportesemény szervezésébe. A Magyar Atlétikai Szövetség nemrég rendezte a Félmaraton Magyar Bajnokságot, ahol 100 önkéntes segítette a szervezők munkáját.

Keleten vagy Nyugaton születtek jobb eredmények a Csapatbajnokság elődöntőjében?

Megnéztük, hogy Nyugat-Kelet viszonylatban hol születtek a jobb eredmények az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjében.

Férfi félmaraton: Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) 1:07:09 ó – Farkas Dárius (BEAC) 1:07:24 ó I Nyugat-Kelet 1-0

Női félmaraton: Molnár Barbara (MTK Budapest) 1:24:14 ó – Szabó Nóra (Margitszigeti AC) 1:12:54 ó I Nyugat-Kelet 1-1

 

Krizsán Xénia és Szűcs Valdó visszatérése, Máté Tamás triplázása, Kriszt Sarolta meglepetése – ilyen volt a Csapatbajnokság elődöntője

Az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjével hivatalosan is megkezdődött a hazai pályaszezon. Öt magyar atlétát kérdeztünk a hétvége élményeiről, a közös bennük, hogy már mindannyian nagyon várták, hogy beinduljon a szabadtéri időszak.

Halász Bence újra világbajnoki bronzérmes formában dobott

Halász Bence 78,72 méteres dobásával öszesen 26 pontot szerzett a Szombathelyi Dobó SE csapatának az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság második napján. Biztató eredményének elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy egyesülete bejutott a sorozat szeptemberi döntőjébe.

Többszörös aranyérmesek az U14-es és az U16-os területi bajnokságon Győrben

A rengeteg egyéni csúcsot és izgalmas versenyeket hozó U14-es, valamint U16-os területi atlétikai bajnokság első nyugati fordulójában többen nem érték be egyetlen aranyéremmel.

Szoros verseny volt a döntőbe jutásért a Csapatbajnokságon

Nyugaton az MTK Budapest, keleten a Budapesti Honvéd Sportegyesület gyűjtötte a legtöbb pontot az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjében. A 42 versenyszámból álló hétvégén ezúttal a még pont döntőbe jutást érő pozíciók körül volt az igazán szoros küzdelem.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.