Hírek itthonról

Félidejénél a TOECS L1 képzés

Sikerrel vette kezdetét a TOECS L1 képzés Székesfehérváron. Az első TOECS L1 képzés óta eltelt két esztendő, így versenybíróink számára ismét adott volt a lehetőség, hogy magasabb színvonalú, nemzetközi standard-nek eleget tevő képzésben részesüljenek. A két hétvégés tanfolyam résztvevői túl vannak az első felvonáson, folytatás október 19-20-án. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) iránymutatásának megfelelően a bővített elméleti és gyakorlati képzéssel lebonyolításra kerülő tanfolyam írásbeli és szóbeli vizsgákkal zárul vasárnap.

Merényi Panna és Pápai Márton győzött Békéscsabán

Szombaton megkezdődött az öt versenyből álló 2019/2020. évi Mezei futó Magyar Liga sorozat. A nyitó esemény helyszíne Békéscsaba, Póstelek Parkerdő volt. A festői környezetben több korcsoprt közép-, hosszútávfutói mérettethettek meg. A nők versenyében 20:33-mal Merényi Panna (Ikarus BSE) győzött, megelőzve a hazaiak kedvencét, Pap Csillát és győri Lendvai Lucát.

A sikert is tudni kell kezelni

Az atlétikai világbajnokságok 1983 óta íródó történetében a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert első magyarként jutott be a versenyszám döntőjébe Dohában, ráadásul országos csúccsal. Edzőjével, Varga Lőrinccel beszéltünk az idáig vezető útról.

Mióta dolgoznak együtt Rivasz-Tóth Norberttel?

Pars Krisztián túl a műtéten

A 37 éves versenyző a vasárnap zárult dohai világbajnokság selejtezője után – 73,05 méterrel búcsúzott – jelezte, alig várja a műtétet, hogy utána nekiláthasson a munkának.
A bal térdemben a belső ínszalag be volt szakadva, plusz a térdkalács alatt leszakadt egy porc – árulta el pénteken az MTI-nek a kétszeres vb-ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok Pars. Hozzátette, az operáció jól sikerült, nincsenek fájdalmai, novemberben kell kontrollra mennie.

Szombaton rajtol a Mezei futó Magyar Liga sorozat

Október 12-én, szombaton megkezdődik az öt versenyből álló 2019/2020. évi Mezei futó Magyar Liga sorozat. A nyitó esemény helyszíne: Békéscsaba, Póstelek Parkerdő – a kezdési időpont 12:00 óra.  A festői környezetben való megmérettetésre a különböző korcsoportokban összesen 153 igazolt atlétát neveztek a szakosztályok. A programot amatőr verseny és Gyalogló Világnapi séta is színesíti, sőt, a Sport XXI. Program mezei versenyén a legkisebbek már 11:00-tól megmérettethetnek. Őket követik majd az ország legjobb közép-, hosszútávfutói.

Így lettünk bajnokok

A MediaBook kiadó gondozásában megjelent, Így lettünk bajnokok című, sajátos szemszögből megírt portrékötetben a jelenlegi hazai sportélet harminc kiválóságának gyermek- és fiatalkori történetét meséli el a négy szerző, Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László.

Jenkei Péter és Gyurkó Fanni a maratoni bajnokok

Magyarország Maraton Bajnoksága vasárnap Budapesten szólította rajthoz a szakág képviselőit a 34. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton keretein belül. A főváros legszebb pontjait érintő hagyományos eseményen kettős Vasas-siker született, a magyar bajnoki címet a férfiaknál 2:23:22-es idővel az idei félmaratoni ob ezüstérmese, Jenkei Péter nyerte. Az ezüstérmes 2:26:21-gyel a 2019.

Lengyák György 70 éves!

Szeptember 26-án ünnepli 70. születésnapját Lengyák György, a MASZ utánpótlás-referense, a magyar atlétika egyik meghatározó "motorja". 47 évvel ezelőtt, 1972 novemberében nevezték ki az Olajbányász Atlétika Sportági Sportiskola vezetőjének. 1972-től Nagykanizsán dolgozott, majd 1988-ban Kőszegre költözött. Sportági munkásságát folytatta, hogy aztán 2002-ben a szombathelyi atléták munkáját irányítsa, főként a sprinterekkel.

Ma ünnepeljük az edzők napját

A Magyar Atlétikai Szövetség ezúton köszönti Edző Tagjait, Kiemelt Edzőit, és minden magyar edzőt az Edzők Napja alkalmából!

Az Európai Sporthét részeként szeptember 25-én, ma ünnepeljük az Edzőket!

Köszönjük, hogy ezt a hivatást választottátok a magyar emberek egészségének és teljesítőképességének fenntartása és növelése, valamint a magyar sport eredményességének megőrzése és gyarapítása céljából!

 

Márton Anita újra kihomorítana

Márton Anita, a magyar atlétika első és mindezidáig egyetlen világbajnoka október 2-án kezdi meg a szereplését a dohai Vb-n és nagyon boldogtalan lenne, ha kimaradna a női súlylökők egy nappal később következő döntőjéből. A 30 esztendős dobóatléta szerint a várhatóan 29 fős mezőnyből senki sem mehet biztosra, de ha valaki mégis, az csak a címvédő kínai Kung Li-csiao lehet, aki az idei 13 versenyéből 12 győzelmet tudott kihozni. Nem mellékesen a 2019-es világranglistát is a jól megtermett ázsiai vezeti, méghozzá toronymagasan.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.