Hírek itthonról

Fedett Eb-szint, U20 országos csúcs a bajnokság első napján

Két héttel a Glasgow-i Fedettpályás Európa-bajnokság rajtja előtt Budapesten a BOK Csarnok ad otthont az idény csúcseseményének, Magyarország Fedettpályás Bajnokságának. Legjobbjaink két napon át versengenek a bajnoki címekért, az OB szombati napján éles küzdelmeket, látványos versenyeket és magabiztos győzelmeket is láthattak a nézők.

A legenda már várja a budapesti vb-t

Carl Lewis, a hazánkba látogató amerikai sprinterlegenda szerda este részletesen megismerke

Krizsán Xénia és Tóth Zsombor az összetett bajnokok

Vasárnap folytatták kétnapos versenyüket a 2019.évi Fedettpályás Összetett Országos Bajnokság indulói.

Megsérült Baji Balázs

Edzésen szenvedett sérülést dr.Baji Balázs, aki emiatt nem léphet már pályára a fedettpályás szezon hátralévő versenyein.

Világbajnoki bronzérmes gátfutónk komoly nemzetközi versenyekkel kezdte a szezont, legutóbb Torunban az IAAF World Indoor Tour állomásán beállította idei legjobbját is. A londoni világbajnokságon szenzációs sikert elérő országos csúcstartónk a közelgő Fedettpályás Európa-bajnokságra is komoly célokkal utazott volna - szabadtéren van már érme kontinensbajnokságról és világbajnokságról is, Glasgowban szintén éremesélyesként lépett volna pályára.

A 2023-as vb hazánk történetének legjelentősebb sporteseménye lesz

Alig egy hónap telt el a Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése óta, mely szerint  Budapesten rendezik 2023-ban a világbajnokságot. A történelmi bejelentést örömmel fogadta a sport világa, miután idén októberben (!) Dohában, illetve 2021-ben az amerikai Eugene-ben is olyan házigazdák látják vendégül a világ atlétáit, akik csekély tapasztalattal, illetve sportszakmai múlttal rendelkeznek. Magyarország viszont az elmúlt 30 évben minden korosztályos, utcai, mezei, fedett és szabadtéri világ- és Európa-bajnokságot megrendezett már, kivéve egyet. A legnagyobbat.

A világranglista első három helyezettje rajthoz áll női 400 gáton

Szinte napra pontosan egy éve – 2017. június 25-én – Sacramentóban 52.64-nél állította meg az órát Rió olimpiai bajnoka, Dalilah Muhammad. Azóta ez az egyéni csúcsa, melynél jobbat sem tavaly, sem idén nem futott még hölgy, és az elmúlt negyed században is csak hatan. A számítógépes világranglista vezetője, ifjúsági világbajnok, háromszoros amerikai bajnok, 2018-ban Sanghajban és Oslóban is megnyerte a Gyémánt Liga-versenyt. 2013-ban, Moszkvában és 2017-ben Londonban, is ezüstrémes volt a világbajnokságon. Utóbbin honfitársnője, Kori Carter mögött, 0,47 századdal lemaradva.

Elhunyt dr.Pikó Károly

Életének 66. évében elhunyt dr.Pikó Károly, a magyar atléta válogatott 25 éven át kiemelkedő munkát végző orvosa.

Felhívás az utánpótláskorú atlétáknak

A  MOL Tehetségtámogató Program 2006-ban úttörő módon kezdte meg a fiatal sportolók támogatását. Azóta számos kezdeményezés indult, amely az utánpótláskorú sportolókat segíti, de a MOL Tehetségtámogató Program pályázata iránt soha nem lankadt az érdeklődés. Több mint 4000 azon fiatalok száma, akiknek segíteni tudtunk. Ezért újra és újra a folytatás mellett döntünk.

Baji Balázs két lábbal a földön

Minden rendben van az Év Sportolójának megválasztott Baji Balázs körül, a 28 esztendős élsportoló és részmunkaidős állatorvos mégis úgy gondolja, hogy van min változtatnia. Most éppen az étrendjén igyekszik javítani, miközben arra is figyel, hogy népszerűségének hirtelen növekedése ne borítsa fel az életét. A szakmájában, az élsportban, nem utolsósorban a magánéletében is a legjobbra törekvő szabadtéri világbajnoki bronzérmes egy hónappal az újabb nagy kihívást jelentő birminghami fedett pályás vb előtt nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.