Hírek itthonról

Emlékverseny Mátyásföldön

Rangos viadallal folytatódott a hétvége, szombaton ismét a főváros, azon belül Mátyásföld, az Ikarus BSE pályája adott otthont az immáron 46. Paulínyi Jenő Emlékversenynek. Az egynapos megmérettetés szintén része az Atlétikai Magyar Szuper Liga sorozatnak. A hosszú versenyprogramban szinte minden korosztály számára szerepeltek versenyszámok. A jövő reménységei és a hazai atlétika számos sztárja, top versenyzője pályára lépett a nagy hagyományokkal rendelkező emlékversenyen.

Dőltek a csúcsok a Honvéd Kupán

Izgalmas versennyel vette kezdetét a hétvége, pénteken immáron 35.

Világklasszisok csatája

Idén is a sportág ünnepének ígérkezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj. Hazánk legrangosabb egynapos nemzetközi viadalára a sportág krémje, világbajnokok, olimpiai bajnokok, csúcstartók, vagyis a világelit érkezik. Mellettük természetesen hazai sztárjaink, a jövő bajnokai is pályára lépnek majd Székesfehérváron.

A július 9-i verseny ebben az esztendőben is meghatározó állomása a nemzetközi versenynaptárnak. Arra a kérdésre, hogy kinek mikor "kell" szurkolni, itt is a válasz, ugyanis ismertté vált a viadal időrendje. Íme:

Futószámok - állócsillagok

A magyar atlétasztárok, így Márton Anita, Halász Bence, Kővágó Zoltán, Krizsán Xénia, Gyurátz Réka mellett a korábbi hírleveleinkben, számos más világklasszis között, eddig már öt olimpiai bajnoki címvédőt is bejelentettünk:

U20 országos csúcs és kiváló eredmények a junior és utánpótlás ob-n

A múlt hétvégi Budapest Opent követően újabb rangos versenynek lehetett házigazdája Mátyásföld, ugyanis a fővárosi IKARUS BSE pályája adott otthont Magyarország Junior és Utánpótlás Atlétikai Bajnokságának. A bajnoki hétvége ezúttal is jó hangulatú, izgalmas versenyeket, kiélezett küzdelmeket és nagyszerű eredményeket hozott – ismét sorra dőltek az egyéni csúcsok, emellett atlétáink közül többen is teljesítették a nyári korosztályos kontinensbajnokságok szintjeit is.

Ugrósztárok, futócsillagok

Férfi magasugrásban a közönségkedvenc, volt világbajnok, bahamai Donald Thomas ezúttal is jön, mellette az Európa-bajnok német Mateusz Przybylko, a világbajnoki bronzérmes szíriai Majed Aldin Ghazal, az idei fedettpál

Derült égből olimpia

Halász Bence a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezett Irena Szewińska-emlékversenyen 78.27 méteres dobásával kvalifikálta magát a 2020-as tokiói olimpiára.

Fogadalmat tettek az Európa Játékokra utazó magyar sportolók

Kilenc nappal az esemény megnyitója előtt fogadalmat tettek a II. Európa Játékokra utazó magyar sportolók, köztük az atléták is. A Magyar Csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte. A Minszkbe utazó 122 fős csapat közel ötödét a 26 fős atléta csapat – 20 atléta és 6 edző – alkotja.

Fókuszban a világbajnokság

A hétvégi Budapest Open Schulek Ágoston Emlékversenyen duplázni tudott fedettpályás világbajnokunk, Márton Anita, hiszen a szombati súlylökés után vasárnap a diszkoszvetésben sem talált legyőzőre. Ennek ellenére nem volt teljesen megelégedve teljesítményével.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.