Hírek itthonról

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

A Bp.Honvéd színeiben folytatja pályafutását dr.Baji Balázs

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be a Budapesti Honvéd Sportegyesület, hogy Baji Balázs, a 2017. évi londoni Világbajnokság 110 méteres gátfutásának bronzérmese, az idei Universiade győztese, a fővárosi egyesületben folytatja pályafutását.

Új atlétikai centrum épül Szolnokon

A lelátók vasbetonjának karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön - jelentette be Szalay Ferenc polgármester  a létesítményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Értekeztek a koordinátorok

Éves összejövetelüket tartották az országos bajnokságokon versenyző korosztályoknál fiatalabb atléta palántákkal foglakozó regionális szakemberek. A MASZ Sportegészségügyi konferenciája után sorra kerülő eseményen a szinte teljes létszámban megjelent koordinátorokat Spiriev Attila  sportigazgató köszöntötte.

Sportegészségügyi konferencia a TF-en

Edzők, versenyzők, sportvezetők, sportorvosok, gyúrók részére hirdetett meg nyílt Sportegészségügyi konferenciát  a Magyar Atlétikai Szövetség, amely élénk érdeklődés mellett került lebonyolításra szombaton, a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében. Spiriev Attila  sportigazgató megnyitóját követően a színvonalas előadások sorát dr.Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója kezdte a doppingellenőrzések, a 2018.évi tiltólista és aktuális információk témáival.

Elismerés a Főváros napja alkalmából

Kitüntetést vehetett át Budapesten a világbajnoki bronzérmes dr.Baji Balázs, akinek Tarlós István  főpolgármester  Pest és Buda egyesítésének 144. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen a Papp László Budapest-sportdíjat adta át.

 

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2017 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.