Hírek itthonról

Baji Balázs két lábbal a földön

Minden rendben van az Év Sportolójának megválasztott Baji Balázs körül, a 28 esztendős élsportoló és részmunkaidős állatorvos mégis úgy gondolja, hogy van min változtatnia. Most éppen az étrendjén igyekszik javítani, miközben arra is figyel, hogy népszerűségének hirtelen növekedése ne borítsa fel az életét. A szakmájában, az élsportban, nem utolsósorban a magánéletében is a legjobbra törekvő szabadtéri világbajnoki bronzérmes egy hónappal az újabb nagy kihívást jelentő birminghami fedett pályás vb előtt nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Fordulatos versenyek az idei fedettpályás OB-n

Az elmúlt hétvégi fedettpályás bajnokságon a legtöbb aranyérmet a GEAC atlétái  nyerték, szám szerint ötöt. A szakosztály bajnok és helyezett versenyzői közül kiemelkedett Nádházy Evelin, aki két egyéni és egy váltó győzelmével a kétnap abszolút legeredményesebb aranyérmese is volt. Karakas Józsefné tanítványát a bajnokok listáján két-két legfényesebb éremmel követte Nguyen Anasztázia/ 60 m, távol – Gyűrkés Viktória/ 1500, 3000 m és Galambos Tibor/ távol, hármas.

Évnyitó, díjkiosztó összejövetel az ultrafutóknál

Évadnyitó találkozót tartottak Velencén az ultrafutók. Az extrém hosszú távok kedvelői immár harmadik éve hagyományosan a 100 km-es magyar bajnokság előtt gyűlnek össze a Velencei-tó partján. Egy „bemelegítő” 30 km-es tókör futás után meghallgatják a Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó bizottsága  beszámolóját az előző év eredményeiről, és itt kerülnek ismertetésre az idei év jelentősebb hazai és nemzetközi versenyei is.

Éremre hajtanak a magyarok a 24 órás ultrafutó Európa-bajnokságon

"A temesvári kontinensbajnokságon egyéniben és csapatban is vannak érmes és pontszerző reményeink.

A gátas eredmények az OB második napjának élén

A fedett OB második napján 15 versenyszámban avattak bajnokot, hat esetben egyéni csúccsal nyert a győztes; sok fiatal atléta léphetett fel a dobogóra; kiemelkedő szakmai és média érdeklődés kísérte a gátdöntőket – amelynek női változatában az ezüstérmes Kozák Luca  beállította az általa idén elért U23 csúcsot.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.