Hírek itthonról

Elhunyt Varga Péter

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. közleménye:

Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott atlétája, Varga Péter hirtelen, tragikus körülmények között örökre itt hagyott bennünket. A család gyászában osztozunk, emlékét örökre megőrizzük.

Távol: a nyolc méter talán már nincs is olyan távol

Megrendezték immár a BOK-csarnokban is az idei fedettpályás szezon első versenyét, amely 2020-ban is a Budapest-bajnokság volt, és bár igazán emlékezetes momentum ezúttal nem akadt, sok biztató teljesítménynek lehettünk tanúi.

„A mennyiségi növekedés elindult, most a minőségi következik.”

Egykori atlétaként olyan feladatot vesz át, melyet eddig a sportág egyik doyenje, Lengyák György látott el, akiről a tisztelet hangján beszél.

– Bárhonnan nézzük, Gyuri bácsi helyettesíthetetlen személyisége a magyar atlétikának. Amit tett, arról csak az elismerés hangján lehet nyilatkozni.

– Mi változik a belépéseddel?

Az év női parasportolója: Ekler Luca (paraatléta)

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. 

A parasportolók között, a nőknél Ekler Luca paraatléta volt a tavalyi év legjobbja. Szalma László tanítványa Dubaiban, a paraatléták világbajnokságán megnyerte a távolugrást, és egyaránt ezüstérmes lett 100, valamint 200 méteres síkfutásban, a T38-as kategóriában.

Elment Gyuszi bácsi

2020. január 12-én, életének 60. évében  elhunyt Szikora Gyula, testnevelő, edző, szakágvezető. Vácon számtalan diáknak és parasportolónak segített elérni kitűzött célját. Utat mutatott, megálmodta a Reménység atlétikapálya átépítését, de mindannyiunk legnagyobb bánatára ott edzést már nem fog tartani. 

Anita bekezdett

A Győri AC – kiválóan szervezett – versenyén a Békéscsabai AC súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

– Nem számítottam ilyen eredményre – kezdte Anita. – Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki.

– Hogy telt a felkészülés?

Krizsán Xénia kihagyja a fedettpályás atlétikai világbajnokságot

A tavalyi szabadtéri után a márciusi, fedettpályás atlétikai világbajnokságon sem áll rajthoz Krizsán Xénia, az MTK Budapest többpróbázója. Az országos csúcstartót az okokról kérdeztük.

Megvannak a jelöltek – hárman képviselik sportágunkat

399 sportújságíró által leadott szavazatok alapján a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél pedig Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének 62. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. A január 16-án, a budapesti Nemzeti Színházban rendezendő gálára Magyarországra érkezik Mark Spitz, kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó

 

Az atlétikát hárman képviselik:

 

Elhunyt Tivadar

A sport, az atlétika nagy szerelmese távozott megdöbbentő hirtelenséggel.

A vezetéknevét sosem lehetett hallani, mert az ország atlétatársadalma be tudta azonosítani a keresztnevéről.

Minden nap estefelé kilátogatott kedvenc helyére, az Ikarus atlétikapályára, és mindig valami jót akart tenni szeretett sportágának. Ha fáradt volt a napi munkától, akkor csak megpihent. Körbenézett, élvezte a sportoló fiatalok látványát, közben betett egy sportszeletet két zsíroskenyér szelet közé és elmajszolta.

Velünk élő legendák 7. rész

Mosolyogva érkezik, ahogy pályafutása alatt számtalanszor volt oka az örömre. Három éven át – 1986-ig – folyamatosan nyerte a 400 méteres síkfutás magyar bajnoki címét, majd – némi szünet után – 1993-ban újra, összesen a váltókkal együtt 23 bajnoki aranyat akasztottak a nyakába, 40-szer volt válogatott és 4-szer döntött magyar csúcsot. Klubrekordot tart 4x400-as váltóban, az Újpesti Dózsa színeiben, Bankó Pállal, Takács Istvánnal és Szabó Istvánnal, 3:04.81-es idővel nyertek 1985-ben. Távolban 7.80 felett tudott, de az 1984-es olimpiáról ő is lemaradt.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.