Hírek itthonról

Elhunyt dr.Pikó Károly

Életének 66. évében elhunyt dr.Pikó Károly, a magyar atléta válogatott 25 éven át kiemelkedő munkát végző orvosa.

Felhívás az utánpótláskorú atlétáknak

A  MOL Tehetségtámogató Program 2006-ban úttörő módon kezdte meg a fiatal sportolók támogatását. Azóta számos kezdeményezés indult, amely az utánpótláskorú sportolókat segíti, de a MOL Tehetségtámogató Program pályázata iránt soha nem lankadt az érdeklődés. Több mint 4000 azon fiatalok száma, akiknek segíteni tudtunk. Ezért újra és újra a folytatás mellett döntünk.

Baji Balázs két lábbal a földön

Minden rendben van az Év Sportolójának megválasztott Baji Balázs körül, a 28 esztendős élsportoló és részmunkaidős állatorvos mégis úgy gondolja, hogy van min változtatnia. Most éppen az étrendjén igyekszik javítani, miközben arra is figyel, hogy népszerűségének hirtelen növekedése ne borítsa fel az életét. A szakmájában, az élsportban, nem utolsósorban a magánéletében is a legjobbra törekvő szabadtéri világbajnoki bronzérmes egy hónappal az újabb nagy kihívást jelentő birminghami fedett pályás vb előtt nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

Idén akár három világversenye is lehet

Az Év legjobb férfi junior atlétája  elismerésben részesült Halász Bence  bizakodva beszélt a maga mögött hagyott versenyidény után az utanpotlassport.hu-n.  A Dobó SE atlétája több ok miatt is büszke lehet: 2016-ban a lengyelországi junior-világbajnokságon aranyérmet nyert, és az olimpiai bajnok előd rekordjait is megdöntötte.

A gyűjteményemből még hiányzik egy szabadtéri VB érem…

A 2016-ban olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki- és fedett VB második Márton Anita  január 15-én ünnepli születésnapját. Az elmúlt év atlétanője címmel is büszkélkedhető országos csúcstartó súlylökővel Fábik Tibor  készített interjút a Sport 2016 évkönyv  számára, amely – e jeles nap alkalmából is - az alábbiakban olvasható.

Fair Play felhívás – 2016

A MOB Fair Play Bizottsága  pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  Javaslatokat tenni 2017.

Világklasszis gátas edző előadása Budapesten

A Magyar Atlétikai Szövetség meghívására december 9-10-én, a Tehetségből Felnőttet Program keretein belül, Budapestre látogat James Hillier, a Brit Atlétikai Szövetség gátas edzője, egykori 400m gátfutó.  A Bath-i illetőségű Hillier annak a Malcolm Arnoldnak az „istállójába” tartozik, akinek kezei alatt lett világcsúcstartó vagy épp olimpiai bajnok Colin Jackson és John Akii-Bua. Malcolm Arnolddal együttműködve Hillier sok világklasszis versenyző felkészítésében vett és vesz részt (pl.

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2016, döntőbe jutottak javított névsora

Elkészült az idei Atlétikai Magyar Szuper Liga  döntőjébe jutott atléták névsora. A listában versenyszámonként  a vastag fekete vonal fölöttiek a döntőbe jutottak, az ő nevük vastag betűvel van szedve.

Aki úgy került be a nyolcba, hogy JL győztes (és egyébként nincs benne az első nyolcban),  annak a neve mellett olvasható, hogy JL győztes. Aki a nyolcba szabadkártyával került be, annak a neve mellett ez van feltüntetve..

Szoros versenyekkel zárult a bajnokság Székesfehérváron

A 123. Atlétikai Magyar Bajnokság  legeredményesebb klubjaként a Bp. Honvéd  összesen hat aranyéremmel zárta a döntőket, miután a fővárosi klub versenyzői a székesfehérvári viadal harmadik napján három győzelmet szereztek. A Debreceni Sportiskola  négy első helyet gyűjtött, míg három aranyéremmel gazdagodott a házigazda ARAK, az MTK, az Ikarus, a Békéscsaba és az FTC.

Up.csúcsok, jó eredmények szombaton

Több jó eredmény, két U23 csúcs, izgalmas versenyek; esőmentes, de változó időjárási körülmények jellemezték a 123. Atlétikai Magyar Bajnokság második napját Székesfehérváron. A 14 döntővel színesített hatórás programban kilencen megvédték bajnoki címüket, és az élvezetes küzdelmek nem egy esetben nemzetközi top szinten is figyelemre méltó teljesítményekkel párosultak. Halász Bence 78,22 méterrel  nyerte a kalapácsvetést; up.

Oldalak

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.