Korán felnőtt gyerekek

"A folyamatos eredménykényszer frusztrálttá, unottá és sérültté teheti a fiatalokat" Atlétaedzők figyelmébe is /  Honlap

Aligha csupán saját sportága mind égetőbb dilemmáját fogalmazta meg a nagy sikerű utánpótlás-konferencián Maróti Gábor, az Újpest cselgáncsedzője.

A szakember az után kért szót, hogy dr. Budavári Ágota, a Sportkórház pszichológusa és dr. Pavlik Gábor, a TF orvosprofesszora egybehangzóan arra hívta fel a jelen lévő szakemberek figyelmét: sikeres felnőtt sportolók felnevelését tartsák elsődleges céljuknak, ne pedig azt, hogy eredményes korosztályos versenyzőket „termeljenek”.

„ – Az elmúlt években olasz vagy svájci klasszisok sokasága robbant be a felnőtt élmezőnybe szinte a semmiből, ami nálunk képtelenség volna  – mondta érdeklődésünkre Maróti Gábor.

– Magyarországon a verseny- és támogatási rendszer kikényszeríti az edzőkből, hogy az amúgy tehetséges, de élettanilag, mentálisan még éretlen gyerekekből kisajtolják a sikert, hiszen ellenkező esetben nem lesznek válogatottak, …(nol.hu)

A folytatás, a teljes írás   ITT   olvasható    .    nol.hu     .    utanpotlassport.hu

II.kerületi kaptató - 2011/ml

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.