Hírek itthonról

Nádházy Evelin: Meg kell szerezni azt a rutint, hogy felszabadultan állhassunk rajthoz a 2023-as budapesti vb-n

Mi a történik veled idén ősszel? Hol tartasz a 2022-es szezonra való felkészülésben?

Csak nemrég, egy hete kezdtük el az edzést. Az utolsó verseny után kaptam három hetet, benne egy hét teljes és két hét aktív pihenővel. Az eleje mindig döcögősnek látszik, fejben az egyetem miatt még máshol voltam, az edzőtársamnak, Simon Virágnak is volt egy sérülése, amiből már kezd felépülni. Január elején Nyíregyházán fogunk először edzőtáborozni, addig főként a visszarázódáson lesz a hangsúly.

Már a manipuláltnak vélt eredmények sem állhatnak Szikszai Róbert útjába

Szikszai Róbert olimpiai ötödik lehetett volna diszkoszvetésben azzal az új egyéni csúcsával, amit október elején dobott. Azonban a nyíregyházi atléta néhány, a kvalifikációs időszak utolsó pillanatában szürreálisan nagyot dobó riválisa miatt végül nem lehetett ott Tokióban. Cserébe 66.93 méteres októberi dobásával már nagyon hamar biztosította helyét a 2022-es esztendő legnagyobb világeseményein.

Márton Anita bízik önmagában, és ennél most nincs fontosabb

Hosszú Katinkát követve hozná csúcsformába magát a 2023-as budapesti világbajnokságra Márton Anita. A felkészülési idő kényszerű lerövidítése, a versenyhiány és a térdműtétje is oka volt annak, hogy a Rioban bronzérmet nyert magyar atlétának nem sikerült döntőbe jutnia a tokiói olimpián.

Palkó Márta a MASZ versenyiroda új vezetője

Szeptember közepétől Lengyelné Palkó Márta versenybíró lett a Magyar Atlétikai Szövetség versenyirodájának vezetője. Az alábbi interjúval igyekszünk bepillantást adni a rutinos szakember múltjába és a versenybírói pozíció szépségeibe, valamint a 2023-as budapesti világbajnokságra is előretekintünk.

Mióta vagy benne az atlétika világában?

Herczeg György új U18-as magyar csúcsot dobott gerelyhajításban

Vasárnap Vácon került sor a XVII. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyre, ahol két fiatal atlétánk is remek teljesítményt nyújtott.

Herczeg György az U18-as korosztályban 80.44 méteres új korosztályos rekordot dobott a 700 grammos szerrel. Az FTC fiatal tehetsége lett az első magyar, aki ennyi idősen 80 méter fölé repítette ezt a súlyú gerelyt.

Nagy Péter és Anna Borisenko nyerték a Budapest Maratont

Több mint 13 ezren vettek részt a 36. Spar Budapest Maraton Futófesztiválonon, amelyen szombaton családi programokat és a rövidebb távú viadalokat rendezték meg, vasárnap pedig a 30 kilométeresek, a váltók és a maratonisták lepték el a főváros utcáit.

A férfiak 42.2 kilométeres távján Nagy Péter szakította át a szalagot a Pázmány Péter sétányon 2:33:37 órás időeredménnyel, a női verseny első helyezettje Anna Borisenko lett Oroszországból, aki 2:58:12 óra alatt ért célba.

Szikszai Róbert megdobta a vb-és az Eb-szintet Szentesen

Szikszai Róbert 66.93 méteres, óriási egyéni csúcsot dobott a szombati Szentesi Dobóversenyen, amivel nem csak a 2022-es Európa-bajnokság, de az oregoni világbajnokság szintjét is teljesítette.

Huszák János után újabb diszkoszvetőnk kvalifikálta magát a jövő nyári müncheni Európa-bajnokságra. Szikszai Róbert 66.93 méteres eredménnyel nyerte meg a szentesi viadalt. A magyar szintesek száma a kontinensviadalra immáron nyolc nevet számlál.

Szögi István számára extra kihívás, de egyben plusz motiváció is a 2023-as budapesti világbajnokság

Hogy vagy? Megkezdted már a felkészülést a 2022-es szezonra?

Jól vagyok, köszönöm, pont a múlt héttel telt le a pihenő, hétfőn kezdtük meg a felkészülést a jövő évre. Az első hetekben még óvatosan edzünk, és nem is minden nap megyünk ki a pályára, majd szépen lassan beindul az alapozás, ami már sok-sok kilométerrel és nagyon kemény edzéssel jár. A tervek szerint balatoni és győri edzőtáborok várnak rám, majd leghamarabb januárban szeretnék külföldön is készülni egy keveset.

Venyercsán Bence és Récsei Rita is megvédte címét a 35 kilométeres gyalogló ob-n

Vasárnap Budapesten rendezték meg Felnőtt és U23-as 35 kilométeres Gyalogló Magyar Bajnokságot.

A férfiak között a tokiói olimpikon Venyercsán Bence győzelmét hozta a Puskás Aréna körül kialakított 1000 méteres körpályán lebonyolított viadal. A BHSE atlétája 2:42:59-es időt gyalogolt a 35 körös futamban, amivel 2020 után ismét megnyerte a magyar bajnoki címet.

Bakosi Béla nyíregyházi bástyáját 33 éve nem tudják bevenni

Nincs kőbe vésve, hogy az atlétaszülők gyerekeinek vagy az apjuk, vagy az anyjuk versenyszámát kell választaniuk, még akkor sem, ha az „őseik” a sportáguk kiválóságai közé is tartoztak. Jó példa erre a nyíregyházi Bakosi-família esete, ahol a családfő hármasugróként került a világ élvonalába, felesége távolugróként csillogtatta meg a képeségeit, fiúk, a ma már 28 eszendős Péter viszont ennek ellenére a magasugrást választva lett válogatott, 2.26-os egyéni csúccsal büszkélkedő atléta.

Pages

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.