Hírek itthonról

Globális esemény lett a Kids’ Athletics Day

Igazi sportünnep lett világszerte a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első Kids’ Athletics Day rendezvénye, amelyen több mint ötven tagszövetség és egyéb szervezetek vettek részt a világ minden táján.

A nemzetközi szervezet új gyerekatlétika programjának elindítása alkalmából tartott esemény jó lehetőséget teremtett arra, hogy az egyes szervezetek vonzóvá tegyék a gyerekek számára az atlétikát, aminek a segítségével a új képességekre tehetnek szert.

A félmaraton ob-n gyakoroltak az atlétikai vb kulcsszereplői

Hamarosan indul a toborzás a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes programjába és sokat már most belekóstolhattak egy nagy volumenű sportesemény szervezésébe. A Magyar Atlétikai Szövetség nemrég rendezte a Félmaraton Magyar Bajnokságot, ahol 100 önkéntes segítette a szervezők munkáját.

Keleten vagy Nyugaton születtek jobb eredmények a Csapatbajnokság elődöntőjében?

Megnéztük, hogy Nyugat-Kelet viszonylatban hol születtek a jobb eredmények az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjében.

Férfi félmaraton: Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) 1:07:09 ó – Farkas Dárius (BEAC) 1:07:24 ó I Nyugat-Kelet 1-0

Női félmaraton: Molnár Barbara (MTK Budapest) 1:24:14 ó – Szabó Nóra (Margitszigeti AC) 1:12:54 ó I Nyugat-Kelet 1-1

 

Krizsán Xénia és Szűcs Valdó visszatérése, Máté Tamás triplázása, Kriszt Sarolta meglepetése – ilyen volt a Csapatbajnokság elődöntője

Az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjével hivatalosan is megkezdődött a hazai pályaszezon. Öt magyar atlétát kérdeztünk a hétvége élményeiről, a közös bennük, hogy már mindannyian nagyon várták, hogy beinduljon a szabadtéri időszak.

Halász Bence újra világbajnoki bronzérmes formában dobott

Halász Bence 78,72 méteres dobásával öszesen 26 pontot szerzett a Szombathelyi Dobó SE csapatának az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság második napján. Biztató eredményének elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy egyesülete bejutott a sorozat szeptemberi döntőjébe.

Többszörös aranyérmesek az U14-es és az U16-os területi bajnokságon Győrben

A rengeteg egyéni csúcsot és izgalmas versenyeket hozó U14-es, valamint U16-os területi atlétikai bajnokság első nyugati fordulójában többen nem érték be egyetlen aranyéremmel.

Szoros verseny volt a döntőbe jutásért a Csapatbajnokságon

Nyugaton az MTK Budapest, keleten a Budapesti Honvéd Sportegyesület gyűjtötte a legtöbb pontot az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjében. A 42 versenyszámból álló hétvégén ezúttal a még pont döntőbe jutást érő pozíciók körül volt az igazán szoros küzdelem.

Jön a Csapatbajnokság második napja

Ugyan az első hely talán már mindkét csoportban eldőlt az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság első napján, a Top 10-ben kerülésért még rendkívül izgalmas csata várható mindkét helyszínen.

A győri Olimpiai Sportparkban 25 versenyszám után az MTK Budapest előnye 82.5 pont a Vasas SC-vel és 100.5 pont a címvédő FTC-vel szemben. A Miskolci Atlétikai Centrumban a Budapesti Honvéd Sportegyesület fölénye még nagyobbnak látszik a 17 versenyszámból álló második nap előtt: a fővárosiak 128 ponttal vezetnek a házigazda DVTK előtt.

Az MTK és a BHSE az élen a Csapatbajnokság első napja után

Nyárias körülmények uralkodtak az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőinek első napján, ahol nyugaton az MTK Budapest, keleten a Budapesti Honvéd Sportegyesület gyűjtötte a legtöbb pontot.

Minden fontos információ a Csapatbajnokság elődöntőiről egy helyen

Szombat délután kezdetét veszi a két napon és két helyszínen átívelő Atlétikai Magyar Csapatbajnokság. A nyugati elődöntőnek a győri Olimpiai Sportpark, a keleti elődöntőnek a Miskolci Atlétikai Centrum ad otthont.

Pages

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.